Архива вести
                   

БУЈАНОВАЧКИ „МЕГАЛ“ИЗВОЗИ КОТЛОВЕ У АЛБАНИЈУ

15. jануар 2014.

Бујановац – Крајем децембра из бујановачког „Мегала“ купцима у Албанији испоручена је прва количина од тридесет котлова за грејање на чврсто гориво, што је део уговорених послова након представљања производних могућности „Мегала“ на Међународном сајму технике, који је одржан у Тирани.

„Ми имамо закључене уговоре са купцима из Албаније и извоз ћемо наставити и у овој години, због чега смо планирали и повећање производње, која би у овој години требало да буде повећана за двадесет процената, што значи да би требало да произведемо и продамо око три хиљаде котлова и око две хиљаде ложишта за разне типове котлова“, рекао је директор „Мегала“ Драгољуб Костић.

Он је истакао да је ово први извоз производа „Мегала“ на тржиште Албаније, које је „врло захвално за пласман производа из металске индустрије“.

У овом предузећу, које запошљава 130 радника, у последње две године се бележи константни раст произвидње, тако да је у 2013. години произведено 2.600 котлова, што је за око тридесет процената више у односу на 2011. годину.

Извор: Данас и Координационо тело