Архива вести
                   

БУЈАНОВАЧКА ПРИВРЕДА НА АЛБАНСКОМ ТРЖИШТУ

14. мај 2013.

Бујановац – Бујановачка општина је успоставила сарадњу са Привредном и индустријском комором Тиране.

„Желимо да будемо спона у сарадњи између  привреда Албаније и Србије, за шта постоје велике могућности и обострана заинтересованост. Сигуран сам да ћемо ускоро моћи да говоримо о добрим резултатима  ове иницијативе“, изјавио је поводом озваничења сарадње председник бујановачке општине Нагип Арифи.

Иницијатор ове идеје је била бујановачка самоуправа. За Бујановац је отварање албанског тржишта за размену робе и услуга и прилика за прилив инвестиција у ову неразвијену општину, а тиме и за стварање услова за нова радна места.  Бујановачки привредници који су боравили у Тирани сматрају да је Албанија примамљива за пласман наших производа, као што су то намештај и прехрамбени производи.

„Моја фирма дневно преради по тону пилећег и јунећег  меса. Споразум ће ми омогућити да будем овде присутнији, јер месне прерађевине из Србије имају добру цену у Тирани“, рекао је Азиз Малићи, власник „Агро Адрије“ из Бујановца.

У тиранској индустријској комори истичу да је албанским привредницима српско тржиште веома занимљиво, а привредни потенцијали Албаније се препоручују улагачима из Србије. У настојању да унапреди  привредну климу у општини, бујановачка самоуправа је у претходном периоду потписала споразуме о јачању провредних веза  са привредним коморама Македоније  и Косова и Метохије.

Извор: Привредни преглед