Архива вести
                   

БУЈАНОВАЦ ПРОГЛАШЕН ЗА НАЈБОЉУ ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ

6. фебруар 2013.

Бујановац - ПБИЛД програм Уједињених нација је општину Бујановац прогласио за најбољу  локалну самоуправу, а као награду за то општина Бујановац је на поклон добила џип марке "Дачија” вредан 16 000 долара.

ПБИЛД програм Уједињених нација се успешно реализује у Јабланичком и Пчињском округу. Он од самог почетка свог рада у јужној Србији  добро  сарађује са општином Бујановац , а томе у прилог говори и податак да су преко ПБИЛД програма у бујановачкој општини реализовани многи пројекти и остварени повољни резултати.

Нагип Арифи, председник општине Бујановац, је том приликом изјавио: “Локална самоуправа, односно општинска администрација, има изузетно добру сарадњу са ПБИЛД програмом, кога финансирају Уједињене нације, Швајцарска амбасада, Норвешка и Шведска. Данас смо од ПБИЛД програма као награду добили овај џип који је коштао

16.000 долара. 11. 100 долара од тог износа је донирао ПБИЛД програм, а  5. 900 долара је из буџета. Ја се надам да ће захваљујући овом возилу наша администрација имати приступ свим насељеним местима, како би могла да разговара са грађанима о проблемима у њиховим месним заједницама. Користим ову прилику да се захвалим господину Херкулесу што је нашу локалну самоуправу прогласио за најбољу и као награду за 2012 годину даривао нам ово возило. То је велика награда не само за нашу општину, него и за све грађане општине Бујановац.

Кључеве аутомобиле је председнику Арифију уручио Николас Херкулес, шеф канцеларије ПБИЛД програма, који је том приликом изразио жељу за даљом сарадњом са општином Бујановац и најавио отварање 30 нових радних места у администрацији и производњи, почев од фебруара ове године.

Извор: ТВ Бујановац