Архива вести
                   

БУЈАНОВАЦ НЕМА ПРОСВЕТНОГ ИНСПЕКТОРА ГОДИНУ И ПО ДАНА

15. март 2018.

Бујановац - Готово годину и по дана je упражњено место просветног инспектора у општини Бујановац па, како је рекао начелник општинског Одељења за јавне службе, Дритон Реџепи, надлежне општинске службе немају увид у стање у бујановачким школама.

Општински просветни инспектор контролише испуњеност свих прописаних услова за одвијање наставе, поштовање и заштиту права и обавеза запослених, али и ученика и њихових родитеља.

Реџепи је на седници Општинског већа, приликом презентовања извештаја о раду Одељења за јавне службе за 2017. годину, посебно издвојио овај проблем.

„Ми до данас нисмо успели да пронађемо општинског просветног инспектора. То практично значи да не можемо да имамо увид у то да ли школе у нашој општини раде у складу са прописима, рецимо када је пријем радника у радни однос у питању, или услови у којима се одвија настава,“ рекао је Реџепи.

Објашњење због чега две средње и 11 основних школа у општини Бујановац већ дуже време функционишу без овако значајне контроле дао је заменик председника општине Стојанча Арсић.

„Треба нам сагласност надлежних да упослимо неког на то радно место, али и да пронађемо довољно квалитетног и квалификованог кандидата који та позиција изискује“, објаснио је Арсић, додавши да нико није против тога.

„Покушаћемо да добијемо то једно место“, рекао је.

Арсић је додао да је општина Бујановац пре неколико година имала два просветна инспектора.

Извор: Југпрес и Координационо тело