Архива вести
                   

БУЈАНОВАЦ ДОБИО ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ЗА ОПРЕМУ НАМЕЊЕНУ СКУПЉАЊУ И ПРЕРАДИ ОТПАДА

20. јун 2017.

Бујановац - У оквиру Програма „Европско партнерство са општинама“, општина Бујановац је добила од програма Европски Прогрес средстава  у износу од 200 хиљада евра која су намењена  куповини опреме  за трансфер станицу.

Председник општине Бујановац Шаип Камбери је рекао да је овим пројектом директно подржана набавка опреме за сакупљање и прераду отпада у трансфер станици, која ће бити проширена до краја ове године.

„Наша намера је да што пре  кренемо са реализацијом пројекта, како би трансфер станицу довели у стање   у коме  она може да покрене своју делатност.У току су грађевински радови, као и радови који се односе на њену инфраструктуру. Средства су намењена из буџета Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, а циљ је да се радови на трансфер станици заврше до краја 2017. године”.

У оквиру плана за управљање отпадом на територији бујановачке општине, посебно место заузима трансфер станица, где ће се обављати селективно раздвајање отпада.

Општина Бујановац је главни пројекат за изградњу трансфер станице за управљање отпадом добила као донацију од програма Европски  Прогрес 2013. године.

Пројекат је део Регионалног плана за управљање отпадом Пчињског округа и допринеће побољшању очувања животне средине у Бујановцу и целом округу.

„Тренутно стање управљања отпадом на територији општине Бујановац није задовољавајуће. Стога се обезбеђују услови за реализацију трансфер станице, која ће у великој мери утицати на квалитет животне средине у Бујановацу,“ рекао је Камбери.

Извор: Југпрес и Координационо тело