Архива вести
                   

БРИТАНЦИ ПОМАЖУ ГРАЂАНСКИ АКТИВИЗАМ У ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА НА ЈУГУ СРБИЈЕ (РОК: 6. ОКТОБАР 2019)

19. септембар 2019.

Локалне организације цивилног друштва из Јабланичког, Пчињског Нишавског и Пиротског округа могу до 6. октобра да пријаве своје пројекте који су од јавног интереса и који могу да унапреде квалитет већег броја грађана, а они који буду изабрани добиће од Британског савета грантове у износу од 3.500 до 8.500 фунти.

Реч је о програму „Подршка грађанском активизму у заједницама", који спроводе Британски савет, Траг фондација и Фонд за добро управљање Владе Велике Британије.

Конкурс важи за неформалне групе или удружења грађана, а са југа Србије. Пилот фаза пројекта траје од септембра 2019. до маја 2020. године.

За најуспешније и иновативне иницијативе је обезбеђено 20 грантова до максималног износа од 3.500 фунти, као и 10 грантова до 8.500 фунти. Конкурс није отворен за државне институције, владина тела, партијске и верске организације, нити за представнике приватног/профитног сектора.

Локалне теме које могу да се пријаве на конкурс могу бити из било које области која је од јавног интереса и морају да имају потенцијал за унапређење квалитета живота већег број грађана једне локалне средине.

Програмом је предвиђена је саветодавна и финансијска подршка за одабране пројекте како би локалне иницијативе имале прилику да унапреде своје вештине и знања из области јавног заговарања и да активно укључе грађане у решавање питања од јавног интереса у њиховим локалним заједницама .

Формулар за пријаву заинтересовани могу да пронађу на https://www.britishcouncil.rs/programmes/education/improving-citizens-engagement

Извор: Јужне вести и Координационо тело