Архива вести
                   

„БИВОДА“ОСВАЈА НОВА ТРЖИШТА

16. jануар 2018.

Бујановац - Бујановачка фабрика воде и сокова „Бивода“ће ове године први пут да пласира своје производе на македонско тржиште, а планира се  и излазак  на грчко тржиште.

Директор „Биводе“ Ненад Зафировић је изјавио за „Југпрес” да је са македонском фирмом из Скопља недавно потписан вишегодишњи уговор о сарадњи, као и да се интензивно припрема излазак на грчко тржиште, који треба очекивати у другој половини године.

Како Зафировић каже, у „Биводи“ су заинтересовани за сарадњу са свима у региону, па поред страних тржишта, као посебно значајно издваја  тржиште Косова и Метохије, на коме,  бар до сада, ова фирма није имала значајнији пласман својих производа.

„Нама је тржиште КиМ интересантно због тога што нам је близу. Остварили смо одређене контакте на сајму у Приштини, па очекујем да ће у скоријој будућности тренутно „стидљиву“ сарадњу  са косовским Поморављем заменити много значајнији пословни аранжман на тим просторима“, додао је Зафировић.

Каже да се „Бивода“, са стотину запослених, може уврстити у највеће привредне субјекте у општини, али да од општинске администрације не добија никакву подршку, нити са њом има било какав вид сарадње.

„Бивода“ је, каже директор, фирма која напредује , осваја нова тржишта и шири асортиман производа, са просечном платом запослених од око 47.000 динара, што је на нивоу републичког просека, и која уплаћује позамашна средства у општински буџет – три милиона динара на месечном нивоу на име пореза.

Бујановачки привредници изостанак сарадње са општинским властима покушавају да надоместе удруживањем у Клуб привредника, чије је оснивање, крајем прошле године, иницирао народни посланик Ненад Митровић.

Извор: Југпрес и Координационо тело