Архива вести
                   

„БИОМЕГА" ОСВАЈА ТРЖИШТЕ МАКЕДОНИЈЕ

25. јули 2017.

Бујановац - Металска индустрија АД Мегал из Бујановца најавила је почетак производње котла на пелет „Биомега" који ће имати енергетску ефикасност од 90 процената и моћи ће да загрева простор до 350 квадратних метара.

Директор овог предузећа Драгољуб Костић потврдио је да ће цена овог котла на тржишту бити од 1.300 и 1.600 евра, у зависности од енергетске јачине.

„Рачунам да ћемо прве количине нашег новог производа, који користи италијанску електронику, испоручити тржишту Македоније, где смо већ договорили извозни пласман наших других котлова у количини од 2.000 комада, што је извоз вредан преко милион евра“, рекао је Костић.

Он наводи да је, уз подршку Фонда за развој Србије, обезбеђено 300.000 евра за набавку фибер ласера за сечење лима, што ће знатно побољшати квалитет израде котлова на чврсто гориво, што је и основна делатност овог предузећа.

„Због повећаног обима посла имамо стално отворени конкурс за вариоце и инжењере, јер нас до краја године очекује реализација укупног плана производње и пласмана око 3.000 котлова, што је константни раст производње,“ изјавио је директор Мегала.

Мегал запошљава око 140 радника чија је просечна зарада око 35.000 динара. Највећи део капитала је у власништву малих акционара, док држава располаже са 33 одсто удела овог најуспешнијег предузећа у бујановачкој општини.

Извор: Данас и Координационо тело