Архива вести
                   

БЕЗ РЕАКЦИЈА НА ВАКЦИНУ, ИЗ ДОМА ЗДРАВЉА БУЈАНОВАЦ ПОЗИВАЈУ ГРАЂАНЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ

22. jануар 2021.

Бујановац - Вакцинација грађана против корона вируса у Бујановцу ће се наставити и током викенда, потврђено је у Дому здравља.

Др Афердита Мустафа, координатор за имунизацију у Дому ѕдравља,  је позвала грађане да се пријаве за вакцинисање на порталу е-Управе.

„Сваки дан ћемо вакцинисати грађане. Позивам их да се пријављују јер је вакцина кључна за окончање пандемије ковида“, казала је др Мустафа.

Како је нагласила, до сада код вакцинисаних нису забележена било каква нежељена дејства.

То је потврдило и неколико грађана који су се јуче вакцинисали.

„Речено ми је да по примању вакцине може уследити бол у руци, осип, алергијска реакција или једнодневна повишена температура, али код мене ничег од тога није било. Нисам осетио било какву промену“, казао је један од вакцинисаних.

Вакцину су примиле 43 особе током првог дана „масовне вакцинације“ у Бујановцу.

И становници Косова и Метохије, међу којима има и Албанаца, се вакцинишу  против короне у Дому здравља у Бујановцу.

Они су у четвртак стигли у Бујановац у десет аутобуса из Ранилуга, Гњилана, Каменице и околине.

Албанци из Гњилана кажу да су дошли у Бујановац да се вакцинишу јер на Косову и Метохији нема вакцина, те су искористили могућност која им је понуђена.

По речима др Далиборке Павловић, директорке Дома здравља, та здравствена установа је само уступила простор колегама са Косова и Метохије по налогу Министарства здравља.

„Вакцинација становника са Косова и Метохије се овде спроводи већ три дана и данас се завршава. Немам податке колико је људи вакцинисано јер су за то задужени њихови координатори за имунизацију, а ми смо само уступили простор“, казала је др Павловић.

По незваничним информацијама из Дома здравља, јуче је стигло најмање 300 људи са Косова и Метохије, а о гужви сведочи горња фотографија из ове установе.

Председник Србије Александар Вучић је пре два дана рекао да ће држава  морати да се довија како би омогућила вакцинацију за грађане на Косову и Метохији, имајући у виду проблеме са тамошњим властима, које спречавају допремање вакцине.

„Због тога ће неки грађани са Косова и Метохије морати да буду вакцинисани на пунктовима у централној Србији“, рекао је он.

Извор: Бујановачке и Координационо тело