Архива вести
                   

БЕСПЛАТНА СТРУЈА ЗА ВЕЋИ БРОЈ ДОМАЋИНСТАВА

9. август 2018.

Прешево, Бујановац, Медвеђа – Према наводима дневних новина „Блиц”, јуче су на снагу ступиле измене и допуне Уредбе о енергетски угроженом купцу, којима надлежни покушавају да најсиромашнијим грађанима олакшају процедуре добијања бесплатних киловата.

Повећана је доња граница примања домаћинстава на основу које ће моћи да добијају бесплатну струју, па ће једночлано домаћинство моћи да рачуна на киловате без надокнаде ако су му месечни приходи до 14.258 динара, за двочлано и трочлано домаћинство лимит је 20.600 динара, за четворочлано и петочлано домаћинство нешто преко 27.000 динара, а за шесточлано или веће домаћинство нешто више од 34.000 динара. Ове године је бесплатне киловате добијало 74.818 најсиромашнијих грађана од њих 400.000.

Министарство енергетике је недавно повећало нивое прихода који су постављени као услов за добијање олакшица у плаћању електричне енергије. Сви грађани који примају новчану социјалну помоћ и дечији додатак ће моћи аутоматски да добију олакшице за струју.

Ове године је из буџета одвојено око 1,05 милијарди динара за покриће трошкова киловата и кубика које сиромашни грађани добијају без накнаде.

Извор: Блиц, РТВ Ритам и Координационо тело