Архива вести
                   

БЕЉУЉИ ИЗ ТИРАНЕ : ОТВОРЕНИ БАЛКАН ВЕЛИКА ШАНСА И ЗА НАШ РЕГИОН

21. децембар 2021.

Бујановац – Београд - Међу учесницима самита Отворени Балкан, који се  одржава у Тирани, је и Бујановчанин Неџат Бељуљи, као гост кабинета домаћина скупа, премијера Албаније, Едија Раме.

„Свака независна држава којој је приоритет економски развој, сама бира пут којим ће ићи јер од економије се живи а о политици се само прича. Опен Балкан је отворен и за друге да се придруже”,поручује Бељуљи из Тиране.

О томе како ће споразуми који буду договорени у Тирани између Едија Раме, премијера Северне Македоније, Зорана Заева и председника Србије, Александра Вучића, утицати на локалну економију, Бељуљи каже да се отварају могућности за бољу и слободну сарадњу,проток људи,роба,услуга и капитала.

“Они долазе код нас, али ћемо и ми деловати на тржишта Албаније и Северне Македоније јер се од јануара 2022. уклањају бројне бирократске препреке и неће бити администрације и папирологије”, рекао је он.

Председник Србије, Александар Вучић, изјавио је да су споразуми који ће бити потписани у Тирани, нуклеус нечега што ће створити да овај део Европе буде суштински без граница, и много пре него што смо мислили. Напомиње да је „Отворени Балкан“ велика идеја која ће снажити и показивати снагу.

Извор: Бујановачке, Координационо тело