Архива вести
                   

БАНКА ИНТЕЗА НАГРАЂУЈЕ НАЈУСПЕШНИЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ – КОНКУРС ИНТЕЗА ФАРМЕР 2019!

20. мај 2019.

Банка Интеза је покренула седми по реду конкурс Интеза Фармер у оквиру којег награђује најбоље пољопривредне произвођаче. Наградни фонд такмичења износи 2,4 милиона динара, а награде ће бити додељене у категоријама Интеса фармер године, Интеса фармер иноватор и Интеса млади фармер.

Такмичење је покренуто у оквиру панел дискусије на тему „Будућност пољопривреде у Србији“ коју је Банка Интеза организовала на маргинама Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду

На панелу су, поред високих представника банке,учествовали: Ненад Катанић, заменик министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, Вељко Јовановић, директор Сектора пољопривреде у Привредној комори Србије (ПКС), Никола Михаиловић, председник Задружног савеза Србије, као и Алпар Кишимре, пољопривредник, клијент Банке Интеза.

„Уважавајући значај пољопривреде за привредни раст наше земље, протекле године смо подржали регистрована пољопривредна газдинства са преко 10.000 кредита у укупној вредности од око 57 милиона евра, уз раст обима кредитирања од око 6% у поређењу са годином раније. Овај успех је резултат веома повољне ценовне политике, квалитетне понуде, као и бројних иницијатива које смо предузели, укључујући специјалну понуду за сезонска улагања, учешће у програму субвенционисаног кредитирања, али и унапређење сервисног модела кроз увођење концепта Интеза Фармер центра за рад са великим клијентима. Такође, додатно бих истакао да смо након одличних резултата у 2018.години, у којој смо били банка број један у исплати субвенционисаних кредита са Министарством пољопривреде, наставили пројекат и у овој години. За свега 3 радна дана, имамо већ преко 50 захтева за кредит у износу од преко 50 милиона динара“, изјавио је на конференцији Дарко Поповић, члан Извршног одбора и директор Одељења за пословање са физичким лицима и малим бизнисом Банке Интеза.

О победницима конкурса Интеза Фармер 2019 ће одлучивати стручни жири на основу низа утврђених критеријума, који укључују остварене годишње резултате, реализоване инвестиције, употребу иновативних решења у производњи и пласману, као и прераду и пласман производа са географским пореклом.

Сви регистровани пољопривредни произвођачи клијенти Банца Интеса могу да се пријаве на такмичење у периоду од 21.маја до 20.септембра у свим експозитурама банке широм земље, путем имејл адресе IntesaFarmerGodine@bancaintesa.rs и сајта www.bancaintesa.rs.

Извор: Банка Интеза и Координационо тело