Архива вести
                   

АВГАНИСТАНСКА, ИРАНСКА И СРПСКА КУХИЊА КОД ЛЕВКА

23. октобар 2018.

Бујановац – „Храна нас зближава“, био је главни мото својеврсног кулинарског перформанса у ресторану Левко у Бујановцу.

Ученици Средње школе „Свети Сава“ и њихови другари мигранти са својим мајкама спремали су своје националне специјалитете у оквиру пројекта „Заједно смо јачи“.

Пројекат је спровела Школа „Свети Сава“, а на великом столу нашли су се специјалитети авганистанске, иранске и српске кухиње намењени гостима школе, међу којима су били и мигранти који тренутно бораве у Бујановцу.

Професорка Ивана Митровић, која је спроводила пројекат, објашњава да су специјалитете спремала по четири ученика и родитеља, под будним оком професора куварства Бојана Митића.

„Нашу кухињу представљали су гравче на тавче са кобасицом, ослић на орли, кромпир салата, оредевер, мешана салата, а за десерт штрудла и бакин колач“, рекао је професор Бојан.

Гости из Ирана и Авганистана представили су се својим јелима које каратктеришу особени источњачки зачини: спремали су кебап, пиринач на неколико начина, динстано и гриловано поврће, пилетину и разне салате.

Уз богато освежење, веселу дечију грају гости су необавезно ћаскали уживајући у три националне кухиње и прелепом амбијенту ресторана Левко.

Извор: Бујановачке и Координационо тело