Архива вести
                   

АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ КРАЉА МИЛАНА У БУЈАНОВЦУ

21. август 2013.

Радници предузећа „Саба Белча“из Прешева завршили су асфалтирање дела улице Краља Милана, бивше Вардарске, која води од главне градске саобраћајнице ка зеленој и сточној пијаци у Бујановцу.

Реконструкција улице Краља Милана започета је крајем јуна ове године. На делу улице у дужини од 350 метера уклоњена је стара коцка, којом је био поплочан коловоз, а онда су постављене канализационе цеви  и асфалтирани тротоари. Извођач радова „Саба Белча“ је асфалтирао коловоз у ширини од шест метара.

Градилиште су посетили представници локалне самоуправе на челу са председником општине Нагипом Арифијем, који је изјавио да ће се радови наставити и да ће бити асфалтирано укупно 850 метера улице, као и да је вредност уговора 29 милиона и 880 хиљада динара. Он је истакао да радове финасира Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, које је за сада обезбедило 14 милиона динара, док ће преостали део средстава бити обезбеђен из буџета општине.  

Председник општине Бујановац, Нагип Арифи, је додао да ће Дирекција за изградњу искористити калдрму која је уклоњена са ове улице за реновирање осталих улица поплочаних  калдрмом.

Извор: Дневник, ТВ Бујановац