Архива вести
                   

АСФАЛТИРАЊЕ ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У БУЈАНОВЦУ ПОЧИЊЕ ЗА НЕДЕЉУ ДАНА

16. октобар 2020.

Бујановац - Асфалтирање главне улице у Бујановцу ће почети за недељу дана, речено је  у локалној самоуправи, одакле тврде да они не одлучују о наставку радова и нису одговорни за кашњење.

Шеф кабинета председника општине, Сали Салихи, је подсетио да реконструкцију главне саобраћајнице у Бујановцу финансира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктре, те да динамика радова не зависи од Општине Бујановац.

„Министарство је финансијер, „Путеви Србије“ извођач, фирма „Саба Белча“ подизвођач радова и на тој релацији се доносе одлуке. Општина Бујановац је дописом тражила од министарства да се радови наставе и то је оно што можемо да урадимо“, рекао је Салихи.

Потом је након директног контакта са предузећем „Саба Белча“пренео информацију да ће се радови наставити за недељу дана, без прецизирања шта је разлог за ново одлагање.

Реконструкција дела главне улице од Поште до градског парка и Улице Боре Станковића је званично почела пре готово три месеца, а тачно је 7 дана прошло од када су радови на деоници од Поште до градског парка поново застали након што су завршене припреме за асфалтирање.

Радови су неколико пута прекидани на по неколико дана, а један од узрока био је и квар машине за скидање старог слоја асфалта.

Асфалтирање главне саобраћајнице у Бујановцу, дуге два километра, је почело  1. октобра прошле године.

Извор: Бујановачке и Координационо тело