Архива вести
                   

АРИФИ: АЛБАНЦИ ТРЕБА ДА КУЦАЈУ НА ВРАТА СРПСКЕ ВЛАДЕ

13. новембар 2017.

Прешево - Председник Привременог органа општине Прешево, Шћиприм Афири, ванредне локалне изборе расписане за 24. децембар види као прилику да се гласовима грађана у „пензију пошаље стара политичка елита која је 27 година Прешево држала као таоца" и да Прешево добије нову политику.

Он је рекао и да Албанци не треба само да критикују, јер су незадовољни што држава Србија не испуњава своје обавезе према албанској мањини, већ треба „проактивно" да траже оно што им припада.

„Требало би сами да куцамо на врата Владе, ма која да је", сматра Арифи.

Афири, као припадник млађе генерације албанских политичара, каже да су бесмислице тврдње да његови сународници са југа Србије сањају „велику Албанију" или припајање Косову и Метохији.

„Наши грађани желе да им се признају дипломе. Хоће да се запосле, да имају где да прошетају своје дете у парку, да га одведу на фудбалску утакмицу или позориште, хоћемо да будемо раме уз раме са другим народима у Европској унији", рекао је Афири.

Арфири се 10. марта разишао са странком Покрета за демократско деловање Ризе Халимија и поднео оставку на место председника општине.

Будући да током лета Скупштина општина Прешево није одржала ниједну седницу и поред четири заказивања, Влада Републике Србије је 14. септембра донела решење о формирању Привременог органа на челу са Арфиријем.

Извор: Танјуг, Политика и Координационо тело