Архива вести
                   

АМБАСАДОРИ НА САСТАНКУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

20. фебруар 2014.

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, састао се са амбасадором Сједињених Америчких Држава, Мајклом Кирбијем, шефом мисије ЕУ у Србији, амбасадором Мајклом Девепортом, шефом мисије ОЕБС у Србији, амбасадором Петером Буркхардом и Дејвидом Мек Фарланом, отправником послова, амбасаде Велике Британије. На састанку је разговарано о ситуацији у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, одлуци већине албанских политичких лидера да не учествују на предстојећим изборима, улози Координационог тела у решавању проблема те три општине, као и о помоћи и сарадњи међународне заједнице на проналажењу решења.

Том приликом амбасадори су истакли да подржавају напоре и залагање Координационог тела и сложили су се у оцени да без обзира на то што су формално замрзнути разговори, свакодневне активности и контакти нису прекинути. Они су похвалили одлуку оних који ће учествовати на изборима и предложили Координационом телу да у оквиру закона помогне у обезбеђивању услова за  несметано одржавање избора у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи.

Председник Координационог тела је рекао да не разуме одлуку већине албанских политичара о не изласку на изборе и нагласио је да је таква одлука  на штету становништва ових општина. Станковић је амбасадоре обавестио и о томе да са председницима тих општина свакодневно контактира и да се живот и рад људи одвија несметано, а информисао их је и о свим активностима Координационог тела у времену за нама и у предстојећем периоду.

Извор: Координационо тело