Архива вести
                   

АМБАСАДОР ОЕБС ЈАН БРАТУ ПРВИ ПУТ У БУЈАНОВЦУ

31. август 2021.

Бујановац -  Београд -  Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Јан Брату долази 01. септембра у Бујановац где ће се састати са челницима локалне самоуправе и политичким представницима Албанаца, Рома и Срба- сазнају Бујановачке.

Брату ће се најпре састати са председником општине Нагипом Арифијем, после чега је предвиђено обраћање медијима, а затим следе сусрети са његовим замеником Шћипримом Муслијуем, и шефом локалног парламента Енвером Рамаданијем.

Брату ће након тога имати одвојене састанке са народним послаником и председником Одбора СНС Ненадом Митровићем, представником СПС Стојанчом Арсићем, председником Националног савета Албанаца Рагмијем Мустафом, и на крају са представницима Рома Кенаном Рашитовићем и Адемом Салихијем.

Ово ће бити прва посета Бујановцу норвешког каријерног дипломате Јана Братуа, који је на дужност шефа Мисије ОЕБС-а у Србији ступио 6. јануара ове године.

Како нам је незванично речено, Брату жели да се упозна са политичким и другим приликама у Бујановцу и односима 3 етничке заједнице.

Извор: Бујановачке, Координационо тело