Архива вести
                   

АМБАСАДА ЈАПАНА: ПРОГРАМ ДОНАЦИЈА ЗА ОСНОВЕ ПОТРЕБЕ СТАНОВНИШТВА (ПОПОС) (РОК: 29. ФЕБРУАР 2020)

22. октобар 2019.

ПОПОС донације су осмишљене да задовоље основне и ургентне потребе становништва. Пројекти су предвиђени као једнократна, неповратна помоћ локалним заједницама у областима као што су здравство, образовање, очување животне средине и социјална заштита.

Најчешћи примери реализованих донација су: реконструкција зграда школа и вртића (најчешће је то замена прозора и врата или реконструкција мокрог чвора, крова и подова), медицинска опрема и возила хитне помоћи, возила за одношење смећа и контејнери, цистерне и чистилице, специјална возила за превоз лица са посебним потребама, опрема за институције социјалне заштите и друго.

Овај програм не предвиђа набавку канцеларијског материјала (рачунајући и основну ИТ опрему) а ни потрошне или једнократне робе. ПОПОС донације такође нису намењене плаћању оперативних и других трошкова функционисања институција.

На конкурс могу да се пријаве  здравствене установе, основне школе и вртићи, јавна комунална предузећа, установе социјалне заштите, удружења, међународне или локалне НВО, локалне самоуправе итд.

Максимална вредност пројекта је 10 милиона јапанских јена

Конкурс отворен до 29. фебруара 2020. године.

Додатне информације о конкурсу су доступне на https://www.yu.emb-japan.go.jp/itpr_sr/donacije.html?fbclid=IwAR24HXnlEIUpu7u6MsRuLeIHWUogg7IUImPz21aS-IIOkfabk9ips8v5haA

Извор: Амбасада Јапана у Србији и Координационо тело