Архива вести
                   

АЛМИР ИЗ БУЈАНОВАЧКОГ ОМЛАДИНСКОГ КОШАРКАШКОГ КЛУБА „ПЛЕЈ 017” У ИТАЛИЈИ

12. септембар 2018.

Бујановац - Да се снови остварују показује пример Алмира Асанија, дечака из Бујановца који ће после ОКК „Плеј 017” носити дрес италијинског клуба OXYGEN ORAGNGE 1 BASKET у граду Bassano Del Grapa.

„Алмир, односно његови родитељи, потписали су вишегодисњи уговор са овим клубом до његове 18. године”, каже Ненад Стајић, председник и тренер бујановачког кошаркашког клуба.

„Алимр ће у Италији имати све потребне услове за свој кошаркаски развој, али не само то, већ ће похађати редовну школу у Басану (све трошкове школовања сносиће клуб), имаће комплетно покривено здравствено осигурање, боравишну дозволу, смештај, исхрану, сву потребну опрему за тренинге, припреме, турнире и утакмице. Он је најмлађи играч нашег клуба који је икад прешао у инострани клуб. Алмир је један од најбољих играча у свом годишту у Србији”, казао је Стајић.

„Алмир је”, додао је Стајић, „ромског порекла и био је један од најбољих ученика основне школе „Бранко Радичевић“у Бујановцу и све разреде завршавао је са одличним успехом. ОКК „Плеј 017” жели Алмиру много среће у даљем школовању и кошаркашкој каријери”, рекао је Стајић.

Малом Алмиру пуно успеха у школовању и кошаркашкој каријери жели и Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Извор: Бујановачке и Координационо тело