Архива вести
                   

АЛБАНКЕ, СРПКИЊЕ И РОМКИЊЕ ИГРАЈУ ЗА ФУДБАЛ

20. септембар 2019.

Бујановац, Прешево – Љубав према фудбалу спојила је младе Албанке, Српкиње и Ромкиње, које заједно тренирају и наступају широм Србије у дресу женског фудбалског клуба „Прешево“.

Једини женски фудбалски клуб на овим просторима, иако основан тек прошле године, већ се може подичити солидном сезоном у Развојној лиги – група Југ, а посебно бројком од 32 девојчице које вредно тренирају на Градском стадиону у Прешеву.

„Имамо девојчице из Прешева, Бујановца и Врања, дакле и албанске и српске и ромске националности, које повезује љубав према фудбалу. Наша врата су отворена за нове чланице и позивамо све девојчице које воле фудбал, спорт и дружење да нам се придруже и постану део нашег клуба“, каже тренер, Шериф Јунузи.

ЖФК Прешево се такмичи већ другу сезону у Развојној лиги – група Југ, у којој право наступа имају девојчице од 10 до 15 година.                                                                                                                           

У конкуренцији 15 клубова и вршњакиња из Јагодине, Крушевца, Ниша, Лесковца, Пирота, фудбалерке прешевског клуба заузимају високо 5. место на табели, са три победе из пет одиграних мечева.

Једини клуб из Пчињског округа у лиги, који брани боје Прешева, па и југа Србије широм земље, од оснивања се суочава са неправдом.

„Наш клуб је јединствен не само по лепим и позитивним стварима које промовишемо, већ и нажалост по томе што смо једини клуб у општини Прешево који није добио ни динара из буџета локалне самоуправе. Наравно, финансије су увек проблем, али ми не одустајемо“, каже тренер Јунузи.

Девојчице заинтересоване да се прикључе клубу могу то урадити уторком и четвртком од 15:30 часова на Градском стадиону у Прешеву.

Извор: Бујановачке и Координационо тело