Архива вести
                   

„АКО ЈЕ ЗИМА, НИЈЕ ЛАВ“

4. децембар 2014.

Први пут ове године, након тендера, одржавање путева на треиторији Врања поверено је предузећу  „Саба Белча“ из Прешева. По речима Дритона Етемија, директора ове фирме, њих снег и лед неће изненадити.

„Спремни смо за почетак зиме јер имамо више од 20 машина за чишћење снега. Набавили смо и довољне количине соли. Спремили смо се за долазак зиме, а поред Врања, у надлежност смо добили и одржавање путева у зимском периоду на територији општина Бујановац и Прешево“, рекао је Етеми.

Врањском „Водоводу“  су ове године на одржавање поверени само путеви на територији Врањске Бање. Крста Јањић, директор „Водовода“, каже да су спремни и да имају довољне залихе соли и агрегата, као и да могу одмах да почну са чишћењем снега у случају да он изненада падне. 

По речима наделжних у врањском „Предузећу за путеве“, у том фирми је на снази први степен ангажовања зимске механизације.  Имају 22 возила за зимско одржавање,  а у првом степену се ангажује шест возила. Обезбедили су и по 2.500 тона ризле и соли.

„Предузеће за путеве“ током зиме одржава путеве првог и другог реда, односно магистралне и регионалне путеве у  Пчињском и Јабланичком округу. 

Извор: ОК Радио и Координационо тело