Архива вести
                   

АКЦИЈА „СПОРТОМ ПРОТИВ НАСИЉА” У БУЈАНОВЦУ

13. новембар 2014.

Тениски савез Србије, компанија НИС, Министарство просвете, науке и технолошког развоја - Јединица за превенцију насиља и Министарство омладине и спорта организују током школске 2014/15 године бели караван и акцију „Спортом против насиља” у преко 300 основних школа широм Србије.  

Основци ће се током акције упознати са програмом Међународне тениске федерације који је намењен деци школског узраста и који за циљ, поред школе тениса, има популаризацију спортских вредности, културе ненасиља и фер плеја.  Уз коришћење мини терена, мањих рекета и лакших лоптица, деца ће имати могућност да се упознају са вештинама играња тениса уз опрему која је прилагођена њиховом узрасту.

Деци се, поред тениске обуке, уручују и поклони које је обезбедио НИС, вишегодишњи генерални спонзор Тениског савеза Србије, а у оквиру свог програма „Енергија спорта“ и стратегије друштвено одговорног пословања.

Домаћин белом каравану и акцији “Спортом против насиља” ће 18. новембра бити општина Бујановац, када караван стиже у ту општину.

Извор: Спортски журнал и Координационо тело