Архива вести
                   

АКЦИЈА ПРОТИВ УПОТРЕБЕ ПИРОТЕХНИЧКИХ СРЕДСТАВА У БУЈАНОВЦУ

13. децембар 2013.

Дом Културе у Бујановцу почиње једнонедељну кампању подизања свести грађана o могућим последицама коришћења пиротехничких средстава

Акција ће се рализовати по школама, где ће се ученицима објаснити могуће последице употребе  пиротехничких средстава , као што су то петарде, ватрометна средства итд.

„Циљ ове акције је смањење последица по здравље грађана. Да би акција имала позитивне резултате, тражи се да се у кампању укључе и локалне образовне, здравствене и безбедносне институције“, речено је у саопштењу организатора ове акције.

Кампања ће укључивати следеће активности: телевизијски спот о последицама употребе пиротехничких средстава по здравље грађана, брошуре, предавања лекара, изложу радова о последицама употребе пиротехничких средства, као и приказивање интерактивне драме за децу.

Предузеће се и мере и против продаваца пиротехничких средстава,  речено је у саопштењу дома културе у Бујановцу. Захтеваће се  забрана продаје пиротехничких средстава особама млађим од 18 година, док  ће се деци млађој од 14 година забранити коришћење ових средстава ако нису у пратњи родитеља.

Извор: Титули и Координационо тело