Архива вести
                   

АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА ПОМОЋИ КОВИД БОЛНИЦАМА: СВИ СМО МИ ВРАЊЕ

8. јули 2020.

Бујановац, Врање  – Како би помогли здравственим радницима и оболелима од короне из Пчињског округа, људи из Центра за медијску транспарентност и друштвену одговорност покренули су акцију прикупљања санитетске опреме и неопходних потрепштина за боље функционисање ковид болница и амбуланти у Врању, у којој учествују и Бујановачке.

Акција под слоганом “Наш град, наши људи, наша земља” трајаће до следећег петка, преносе Јужне вести.

Из Удружења кажу да се за два дана, колико траје акција, јавило много људи који желе да помогну и да је оџив изван свих њихових очекивања.                                                              

„До јуче се јавило 30 донатора, неки су уплатили новац, неки донели робу. Најмања уплата која је легла на рачун је 1.000 динара, а највећа 100.000. До сада је прикупљено 190.000 динара. Имамо много позива и из дијаспоре. Јављају се млади писци који поклањају или продају своје књиге како би помогли. Прикупљени новац ће се користити за куповину у градској апотеци зато што се апотека одрекла маржи и на тај начин помаже акцији“, каже ПР Удружења Јелена Маринковић.

За квалитетније функционисање ковид болница и амбуланти потребни су, кажу, бесконтактни топломери, сталци за инфузију и кисеоник, колица за лекове, држачи температурних листи, јастуци и постељине, папирни убруси, течни сапун, колица за превоз хране и веша, метално посуђе, заштитне маске и рукавице, каљаче и капе, флаширана вода и сокови од пола литра, чајеви, супе у кесицама, прашак за прање…

„Свака помоћ је добро дошла и ниједна донација није мала. Једино политиканству нема места у овој акцији, намера је искључиво помоћ здравственим радницима који ризикују животе борећи се са ковидом, као и пацијентима из целог Пчињског округа који бију своју битку у ковид болницама. Коме год да смо се обратили за помоћ људи су рекли “да, хоћемо, само зато што није политика” и то нам је врло симпатично“, каже Маринковићева.

Место где заинтересовани могу донети робу је Ловћенска 3, Врање, а рачун за уплату новца 160-0000000509908-42, позив на број ZC01-1 или ZC01-2.

Све информације можете погледати на страници Центра за медијску транспарентност и друштвену одговорност https://www.facebook.com/udruzenjeCMTDO/.

Извор: Бујановачке и Координационо тело