Архива вести
                   

AКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У БУЈАНОВЦУ

26. март 2020.

Бујановац - Црвени крст Бујановац, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, 30.марта 2020.године организује акцију добровољног давања крви у холу Дома културе у Бујановцу у периоду од 9 до 15 часова.

Прикупљање крви  се одвија према планираном распореду јер су крв и компоненте стално потребне пацијентима.

У ситуацији проузрокованој корона висрусом, трансфузијско лечење мора бити континуирано и сигурно, а мора се узети у обзир да се може очекивати смањен број здраве популације која може дати крв и смањен одзив добровољних давалаца крви због утицаја јавних здравствених мера које се предузимају. Сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да одлажу због ситуације са корона вирусом, поручују из Црвеног крста Бујановац.

ДАВАОЦИ КРВИ, МОЛИМО ВАС ДА НЕ ДОЛАЗИТЕ на давање крви уколико:

- сте у последњих 28 дана путовали изван Србије,

-  имате прехладу, кашаљ и кијање,

- имате повишену телесну температуру,

- сте били у контакту са болесном особом чији симптоми личе на инфекцију корона вирусом.

Позивамо све здраве грађане, узраста од 18 до 65 година, да дају крв редовним акцијама добровољног давања крви које организујемо са овлашћеном трансфузијском установом .

Сви услови за добровољно давање крви су прилагођени смерницама и инструкцијама о спречавању ширења инфекције цорона вирусом ( COVID-19).

Добровољним  давањем крви настављамо да бринемо за грађане којима је она неопходна ради лечења или излечења и тиме пружамо подршку систему здравствене заштите”, наводе у Црвеном крсту Бујановац.

Извор: Југпрес и Координационо тело