Архива вести
                   

АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ У БУЈАНОВЦУ

15. јун 2017.

Бујановац - Поводом Светскога дана давалаца крви, Црвени крст Бујановац организовао је акцију давања крви и промоцију за чланове Клуба 25 – младе даваоце крви од 18 до 25 година.

„Одзив је био задовољавајући, као и све акције које се реализују у Бујановцу. Крв су дала 34 даваоца , два даваоца су враћена, а и имамо три даваоца који су по први пут дали течност која живот значи. Ово је четврта по реду акција добровољног давања крви ,а до краја године предвиђено их је још шест“, рекао је др Слађан Стојановић из  Завода за трансфузију крви Ниш.

После завршетка акције организована је свечана додела признања вишеструким добровољним даваоцима крви, организацијама чији су чланови у највећем броју дали крв и организацијама које су давале допринос у промовисању, омасовљењу и организацији добровољног давалаштва крви.

„У оквиру Црвеног крста Бујановац ради јединица младих Клуба 25, чији је задатак да анимирају нове даваоце крви, оне који су тек постали пунолетнни. Надам се да ће Бујановац брзо достићи квоту која важи за светске стандарде“, рекао је секретар бујановачког Црвеног крста Братислав Лазаревић.

Један од добитника признања, који је сто пута дао крв, је Стојанча Николић.

„Ја сам свој циљ испунио и задовољан сам због тога. Дао сам отприлике 35 литара крви и драго ми је да сам некоме помогао“, рекао је Николић.

Извор: Југпрес и Координационо тело