Архива вести
                   

АКАДЕМИЈА ШКОЛА ЦЕНТРАЛНЕ ЕВРОПЕ: КОНКУРС ЗА ПРЕДЛОГЕ ШКОЛСКИХ ИНИЦИЈАТИВА КОЈЕ ДОПРИНОСЕ ДРУШТВЕНОМ РАЗВОЈУ И СОЦИЈАЛНОМ УКЉУЧИВАЊУ (РОК: 28.02.2017)

27. jануар 2017.

Академија школа Централне Европе (Academy of Central European Schools – ACES) је расписала конкурс за пројекте школа/заједница које се суочавају са друштвеним изазовима. Школски пројекти обезбеђују конкретан оквир за комбиновано учење, обуку, информисање, деловање и нове сусрете. Они чине учење занимљивијим, омогућују да се искуси успешно учешће и грађанско ангажовање, и промовишу развој компетенција и вештина младих неопходних за живот и рад у 21. веку. Рад на релевантним темама и горућим питањима из њиховог животног окружења захтевају од ученика и наставника да посматрају ствари ван оквира сопствених живота и видика. Делујући заједнички са својим партнерима, остварују важан утицај на своје заједнице. Поред тога, међународна искуства и размена на Академији обезбеђују ширу европску перспективу.

Ученици и наставници јавних школа у партнерским земљама aces-act local програма позивају се да пронађу локалне ваншколске партнере и да поднесу предлог партнерског пројекта са конкретним идејама за сарадњу на нивоу заједнице. Позив се односи на јавне школе свих врста у земљама које испуњавају услове учешћа, са циљном групом ученика узраста од 13 до17 година.

Језик рада у оквиру Академије је енглески (међународна комуникација), али је употреба других језика у локалним пројектима могућа.

Тема позива је „Свака особа је важна. Заједно за социјално укључивање“. Како би се на бољи начин одговорило на горућа питања и друштвене изазове заједница у региону, програм aces – act local тражи школске иницијативе које доприносе одрживом друштвеном развоју и јачају локално цивилно друштво. Поднети предлози пројеката морају да се односе на наведену тему. Више информација о теми може се пронаћи на http://www.act-local.aces.or.at/calltopic2017    

Позив је отворен до 28. фебруара 2017. године.

Више информација на www.act-local.aces.or.at/projectcontest

Извор: Академија школа Централне Европе и Координационо тело