Архива вести
                   

ADRA: ОТВОРЕН ПОЗИВ ЗА ВОЛОНТЕРЕ И ВОЛОНТЕРКЕ ЗА УКЉУЧИВАЊЕ У ПРОГРАМ ПОМОЋИ У УЧЕЊУ

28. октобар 2020.

Програм „Школе на точковима”, који реализује ADRA Србија, намењен је деци из породица којe живе у тешким социо-економским условима. Циљ је да им се кроз подршку у учењу омогући да успешно заврше разред и пређу на следећи ниво у образовању (разред), да би успешно завршили основну, а потом и средњу школу.

Деца из ове популације лако одустају од школовања због многобројних препрека: слабијег познавања српског језика, општих тешких материјално-економских животних услова, недовољне подршке у учењу, односно решавању домаћих задатака, и других разлога. И до 40% њих напушта школу између своје 10 и 11 године.

ADRA Србија позива грађане да се укључе у програм подршке у учењу (решавање домаћих задатака) деци из ове популације.

Укључивањем у Адрин волонтерски програм се обухвата већи број деце. Потребе су велике. Волонтери постају део Адриног тима и Адриних напора који су до сада доносили мерљиве и позитивне резултате. Када заједничким снагама омогућимо овој деци да се образују и остану у систему образовања све до успешног краја, чувамо им вероватну једину шансу да изађу из често вишегенерацијског сиромаштва и изборе се за достојанственији живот.

Више информација о програму, позиву волонтерима и начину пријављивања потражите на сајту програма: uskoli.rs

Сва додатна питања можете поставити путем имејл адресе office@adra.org.rs.

Извор: ADRA Србија и Координационо тело