Архива вести
                   

8.3.2011. године

8. март 2011.

СТИЖУ НОВИ ГОСТИ ИЗ РУСИЈЕ

Лесковац, Сијаринска бања - У Сијаринској бањи, која се налази поред Медвеђе и близу административне линије са Косовом и Метохијом, надају се да ће овогодишња сезона бити веома успешна. Директор Рехабилитационог центра „Гејзир“ др. Милорад Бабић каже да је интересовање гостију за боравак у бањи током протеклих зимских месеци било слабије због  дугог хладног периода.

У Сијаринској бањи очекују ове године велики број гостију из Русије, односно из Москве, о чему ће наредних дана бити потписан посебан протокол. Највећи број гостију биће из Београда, Војводине, Лесковца и Ниша.
Рехабилитациони центар „Гејзир“ располаже са 277 места, а у домаћој радиности је још 1.500 кревета. Цена боравка у Рехабилитационом центру, рачунајући све трошкове и терапију, износи 1.990 динара и неће бити мењана.
Сијаринска бања има 18 лековитих термалних извора, а температура воде је од 32 до 72 степена.

„Бања је наша велика развојна шанса и зато ћемо њеном развоју и даље посвећивати значајну пажњу,“ рекао је Слободан Драшковић, председник општине Медвеђа.

Последњих година Сијаринска бања добила је ново, дотерано лице и постаје не само центар за лечење, већ и  центар за одмор бројних посетилаца из свих крајева Србије.