Архива вести
                   

50 РАДНИХ МЕСТА ЗА РАДНИКЕ ИЗ МЕДВЕЂЕ

19. март 2018.

Медвеђа - Бесим Минкара, директор фабрике „Лебантекс” и представник турске компаније „Ормо” посетио је општину Медвеђа и  састао се са председником општине Медвеђа, Небојшом Арсићем, његовим замеником Гораном Ивановићем и начелницом ОУ Медвеђа, Светланом Тодоровић. Циљ Минкарове посете Медвеђи је био запошљавање радника из Медвеђе у фабрици „Лебантекс” у Лебану.

„На самом отварању фабрике „Лебантекс” у Лебану, у присуству председника Србије Александра Вучића, обећали смо да ћемо, поред радника из Лебана, запослити и раднике из Медвеђе и Бојника. Фабрика, за сада, броји преко 130 запослених, а у току маја месеца планирамо и запошљавање нових радника. План нам је да из ове општине запослимо 50 радника и надам се да ћемо имати одличну сарадњу, као што је имамо и са општином Лебане. У нашој фабрици, за сада, имамо троје радника из ваше општине и за њих имамо само речи хвале, као и за остале раднике из Лебана“, казао је Минкара.

Погон у Лебану производи дневно око 3 тоне високо квалитетне вунице, што на месечном нивоу износи око 60 тона. Вуница се производи у најразличитијим бојама, а од ње се израђују  плететнине врхунског квалитета. „Ормо“ група је највећи извозник вунице у свету, а фабрика „Лебантекс” је прва коју је ова компанија отворила ван Турске.

 „Доста тога смо учинили на задржавању младих људи у нашој општини али оно што је најбитније за једну средину и опстанак младих су радна места. Општина Медвеђа је доста урадила када је реч о инфраструктури, спорту, култури и сређивању самог места.  Створили смо све предуслове за опстанак младих људи. Запослили смо све младе људе са факултетом и радимо и на довођењу инвеститора у нашу општину. Ових 50 радних места ће много значити нашој општини, поготово за женску радну снагу, за којом постоји потреба у фабрици „Лебантекс“, казао је Арсић.

Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело