Архива вести
                   

5. септембар 2008. год.

5. септембар 2008.

Новоименовани председник Координационог тела Владе Републике Србије Милан Марковић посетио Бујановац
"Заједничким радом Координационог тела и локалних власти до решавања проблема на југу Србије"

БУЈАНОВАЦ - Министар за државну управу и локалну самоуправу у Влади Републике Србије и новоизабрани председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић састао се у петак, 5. септембра, у Бујановцу са председницима општине Бујановац, Шаипом Камберијем, Прешево, Надером Садикуом и Медвеђе, Слободаном Драшковићем.
Председник Координационог тела, Милан Марковић је такође имао и заједнички састанак са шефом мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Србији, амбасадором Ханс Ола Урстадом и народним послаником Ризом Халимијем.
Током састанака, Марковић се захвалио претходним председницима Координационог тела и истакао да је политичка и економска ситуација битно унапређена. Председник Координационог тела нагласио је неопходност решавања постојећих проблема. "Одговорност је пре свега на мени као председнику Координационог тела, али и на председницима ових општина. Само заједничким радом имамо шансу да остваримо заједничке циљеве - квалитетнији живот, отварање нових радних, укључивање свих заједница у друштвени и политички живот", рекао је председник Координационог тела Милан Марковић на заједничкој конференцији за новинаре Координационог тела и ОЕБС-а, која је одржана у Прес центру у Бујановцу после састанка са председницима ових општина.
Амбасадор ОЕБС-а у Србији, Ханс-Ола Урстад, је током конференције оценио као веома позитиван знак одлуку министра Милан Марковић да, непосредно после именовања на ту функцију, посети југ Србије. "Хтео бих да нагласим да ОЕБС жели да интензивно сарађује са Координационим телом на побољшању услова живота свих људи који ту живе", рекао је амбасадор Урстад.
Председници општина Прешева, Бујановца и Медвеђе поздравили су именовање министра Милана Марковића за председника Координационог тела за југ Србије од кога очекују интензиван рад на решавању кључних проблема.
Током поподнева Марковић је имао одвојене сусрете са представницима српских и ромских политичких опција и лидерима албанских партија.
Ово је прва посета југу Србије министра за државну управу и локалну самоуправу Милана Марковића у својству председника Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.