Архива вести
                   

28.4.2009.год.

28. април 2009.

Од данас па до четвртка, 30. априла, у бујановачком Спортском центру биће одржан  IV Mеђународни сајам пољопривреде на коме ће своје производе представити преко педесет пољопривредних предузећа и прехрамбених произвођача.

Генерални покровитељ sајма је општина Бујановац, а организацију ове манифестације помогла је Развојна агенција за Бујановац и Прешево и УСАИД -ов Програм економске сигурности, преко кога је издвојено  18.500 долара за организацију ове манифестације.

Циљ сајма је промоција економског потенцијала пољопривредног сектора овог региона, кроз успостављање и ширење нових пословних веза и јачање сарадње између локалних, регионалних и међународних произвођача пољопривредних и прехрамбених производа. Како је регион оријентисан на пољопривредну производњу, организација овог сајма представља одличну прилику да излагачи представе своје производе и уговоре послове ради проширења на регионално и међународног тржиште.  Током трајања сајма за пољопривредне произвођаче и предузетнике биће организована предавања на тему безбедности употребе пестицида, исхране и одгоја јуница, воћарства и виноградарства, крмног биља, као и уредби Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Последњег дана сајма биће додељене три награде за излагаче: за најпосећенији, најлепше уређен и најрепрезентативнији штанд. На сајму ће се представити и три ученичке компаније из средњих школа у Бујановцу и Прешеву у оквиру програма „Достигнућа младих“: „Сезаи Суррои“ и „Свети Сава“ из Бујановца и „Скендербег“ из Прешева.