Архива вести
                   

23.7.2009.год.

23. јули 2009.

У вези са отварањем истурених одељења Правног и Економског факултета из Ниша у Медвеђи,председник општине Медвеђа Слободан Драшковић изјавио је да ће почетком августа почети уписни рок, док ће квалификациони испит за упис у ова истурена одељења бити организован почетком септембра.

Одељење Економског факулетета ће имати два смера, царину и финансије и економију у туризму, а тренутно се ради на организовању наставе на албанском језику.

- Већина уџбеника је преведена, а покушавамо да обезбедимо један део наставе на албанском, или ће, можда, на почетку бити обезбеђено симултано превођење - рекао је Драшковић.

За обављање наставе припремљен је простор од 420 квадратних метара.

Драшковић је рекао да ће приликом уписа предност имати студенти из Медвеђе, Бујановца и Прешева, али да се очекују и упис студената из других места.

Истурена одељења Правног и Економског факултета из Ниша у Медвеђи радиће у издвојеном крилу основне школе, а будућим студентима предаваће искључиво нишки професори. Настава ће се одржавати само на српском језику, а уколико буде било заинтересованих за студије права и код албанских бруцоша, организоваће се и симултано превођење.