Архива вести
                   

221 ПРОСВЕТНИ РАДНИК ИЗ ПЧИЊСКОГ ОКРУГА НА СПИСКУ ТЕХНОЛОШКИХ ВИШКОВА

31. август 2018.

Прешево, Бујановац – Према подацима Министарства просвете, 4.504 запослених лица у школама је постало технолошки вишак ове године.

Највише просветара је изгубило само део норме, а њих 400 је остало без иједног часа или потпуно без ангажмана. Истовремено је слободно 30.067 радних места на којима би технолошки вишкови могли да буду ангажовани. На местима која су означена као слободна раде наставници са уговорима на одређено време, јер већ четири године траје забрана запошљавања.

Синдикалци верују да ће ове године технолошки вишкови бити боље збринути и распоређени на слободна радна места, јер је министар просвете школама послао стручно упутство којим тражи да школе раскину све уговоре са радницима ангажованим на одређено време док технолошки вишкови не буду распоређени.

Подаци Министарства просвете показују да је у Пчињском округу 221 просветни радник на списку технолошких вишкова. Највећи број технолошких вишкова је у Врању, 76, следи Сурдулица са 47, Прешево са 37 и Бујановац са 31. У Владичином Хану број технолошких вишкова је 15, у Врањској Бањи 9, а у Трговишту 6.

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело