Архива вести
                   

21.7.2009.год.

21. јули 2009.

Министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић je прошле седмице изјавио   да је Министарство просвете одлучило да одобри акредитацију Правном и Економском факултету Универзитета у Нишу и омогући им отварање одељења у Медвеђи. Он је, на конференцији за новинаре, рекао да је у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи једно од кључних питања питање образовања.

- У овом моменту образовање, посебно за грађане албанске националности у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи није решено на одговарајући начин, не због неактивности Републике Србије, већ због објективних околности које су се дешавале у претходним годинама - рекао је Марковић.

Председник општине Медвеђа Слободан Драшковић саопштио је да ће у почетком августа почети уписни рок за одељења Правног и Економског факултета која ће бити отворена у Медвеђи. Квалификациони испит за упис у ова истурена одељења Универзитета у Нишу биће организован почетком септембра, рекао је Драшковић.
Према плану, биће уписано по 30 будућих правника и економиста на буџету и по 35 пет самофинансирајућих студената. Председник општине је додао да се ради и на организовању наставе на албанском језику.