Архива вести
                   

1.9.2010

1. септембар 2010.

ВОЈСКА ПОМАЖЕ АЛБАНСКОМ СЕЛУ

БУЈАНОВАЦ
- Припадници војске Србије јуче су посетили Муховац, албанско село у општини Бујановац у Копненој зони безбедности, и пружили су медицинску помоћ онима којима је она била потребна. Посета селу Муховац припадника четврте бригаде гарнизона Врање друга је посета ове године и део је плана Војске Србије за боље повезивање са локалним становништвом, како би се смањиле тензије у Копненој зони безбедности.

Село је удаљено  двадесетак километара од Врања и нешто мање од Бујановца. Налази се  у неприступачном брдско-планинском поднебљу и нема пут. Мештанима је јуче пуно значило што им се пружила прилика да их прегледа војни лекар, јер је за већину то једини начин да добију лекарску помоћ.

Идеју команданта четврте бригаде пуковника Милосава Симовића и потпуковника Игора Авдића, као и Игора Шћепановића из Канцеларије за цивилно-војну сарадњу, да медицинске екипе повремено обилазе мештане удаљених села у Копненој зони безбедности, обаве лекарске прегледе и дају неопходне лекове, подржали су и председници општина Прешево и Бујановац.

Јуче се у Муховцу за преглед јавило тридесетак пацијената, углавном због хроничних болести.  Прегледао их је војни лекар.

Сабедини Сабуш, учитељ у пензији, сматра да је добро што војни лекари повремено долазе да их прегледају и донесу лекове.