Школа српског језика
                   

Школа српског језика

Служба Координационог тела је у 2012. години добила донацију од Амбасаде Велике Британије, за организовање седмомесечне бесплатне Школе српског језика за младе од 15 – 30 година. Школу је завршило 250 полазника из Бујановца и Прешева.

И у 2013. години Служба Координационог тела организује Школу српског језика, а број пријављених кандидата је 260, што је много већи број од очекиваног.

У оба циклуса, на конкурсу су изабране школе језика чије професорке, у сарадњи са асистентима из албанске заједнице,  помажу младима из две општине да што брже и да на што занимљивији начин науче и усаврше језик. За све полазнике обезбеђени су бесплатни уџбеници Института за стране језика из Београда.

Ово је врло важан пројекат ради подизања нивоа знања српског језика, што је неопходан предуслов за подстицање наставка образовања у Републици Србији, запошљавање и интеграцију Албанаца.

Студију о могућностима унапређења наставе и учења српског као нематерњег језика у општинама Прешево,Бујановац и Медвеђа можете преузети овде