Архива вести
                   
21. jануар 2022.

НЕМЦИ ОТВАРАЈУ ФАБРИКУ У ВРАЊУ, ТРАЖЕ РАДНИКЕ

Бујановац – Београд -  Обућарска компанија “Хаикс” из Немачке ускоро, а према обећању председника Александра Вучића већ у марту, отвара фабрику у Бунушевцу надомак Врања и позива заинтересоване да се пријаве за посао.

20. jануар 2022.

АРДИТА СИНАНИ РАЗГОВАРАЛА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА РЕСОРНОГ МИНИСТАРСТВА О ПРОЈЕКТУ ИЗГРАДЊЕ СПОРТСКЕ ХАЛЕ У ПРЕШЕВУ

Прешево – Београд – Председница општине Прешево, Ардита Синани, разгоаврала је са представницима Министарства омладине и спорта поводом процедура које претходе пројекту изградње спортске хале у Прешеву.

20. jануар 2022.

БУЈАНОВЧАНИН НИКОЛА ВЕЉКОВИЋ ПРВИ ДОПЛИВАО ДО КРСТА У ПЧИЊИ

Бујановац – Београд - Пливање за часни крст одржано је  на Богојављање у реци Пчињи, код манастира Свети Прохор Пчињски.

20. jануар 2022.

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА И КОЛЕКТОРА

Бујановац – Београд - Влада Србије дала је зелено светло Општини Бујановац за експропријацију земљишта у Српској Кући, Раковцу, Великом Трновцу и  Бујановцу где ће се градити постројење за пречишћавање отпадних вода и мрежа колектора. Пројекат је вредан 31 милион евра, а финансира се из републичког буџета.

20. jануар 2022.

ПУТ ПРЕКО РАДАН ПЛАНИНЕ ПОВЕЗАЋЕ ЛЕБАНЕ, БОЈНИК, МЕДВЕЂУ, ПРОКУПЉЕ И КУРШУМЛИЈУ

Медвеђа – Београд - Посетивши Лебане прошле године, председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, обишла је и локалитет из 6. Века, Царичин град и том приликом изјавила да се држава труди да ово археолошко налазиште буде на листи УНЕСКО заштите...

20. jануар 2022.

ПРОГРАМ “МОЈА ПРВА ПЛАТА” ОТПОЧЕО У МЕДВЕЂИ

Медвеђа – Београд - Програм Владе Републике Србије “Моја прва плата”, који се спроводи другу годину заредом, наставио је своју реализацију и у овој години. Национална служба за запошљавање је уз подршку Министарства за рад, запошљавање...

14. jануар 2022.

БРАТСТВО ХИЛАНДАРА И КОМПАНИЈА CARGO ОСНОВЦИМА ИЗ МЕДВЕЂЕ УРУЧИЛИ БОЖИЋНЕ ПАКЕТИЋЕ

Медвеђа – Београд - Општину Медвеђа посетили су представници братства са Хиландара и компаније CarGo а повод за њихову посету била је подела Божићних пакетића за све основце са територије ове општине.

12. jануар 2022.

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ: БУЈАНОВАЧКЕ МЕЂУ ЕВРОПСКИМ СИМБОЛИМА НЕЗАВИСНОГ НОВИНАРСТВА

Бујановац – Београд - На онлајн платформи америчког Стејт департмента, Бујановачке су означене као један од европских симбола независног новинарства у локалној заједници.

11. jануар 2022.

ЛЕКСИКОН ВЛАДИЧИНОГ ХАНА, ПОДУХВАТ НОВИНАРА РАДОМАНА ИРИЋА

Бујановац – Београд - Владичин Хан је добио публикацију “Ко је ко у Владичином Хану 2020” која садржи  биографије 287 личности из овог места. Аутор овог својеврсног лексикона је новинар из Врања Радоман Ирић.

10. jануар 2022.

ОРДЕНОМ ЧАСТИ СА ЗЛАТНИМ ЗРАЦИМА ПОСТХУМНО ЈЕ ОДЛИКОВАН ГЕНЕРАЛ МАЈОР ЗОРАН СТАНКОВИЋ, ПАТОЛОГ, ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

Бањалука - Београд - Председница Републике Српске Жељка Цвијановић уручила је одликовања поводом 30. годишњице тог ентитета БиХ. Међу лауреатима су председник Скупштине Србије Ивица Дачић, директор БИА Братислав Гашић, директор Поште Србије Зоран Ђорђевић...

«Претходна страна   Следећа страна»