Архива вести
                   
11. децембар 2019.

НЕЗАВИСНО ДРУШТВО НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ (НДНВ): КОНКУРС ЗА ПРОГРАМ УСАВРШАВАЊА МЛАДИХ НОВИНАРА И НОВИНАРКИ (РОК: 15. ЈАНУАР 2020)

Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) расписало је конкурс за десетомесечни програм усавршавања намењен младим новинарима и новинаркама.

11. децембар 2019.

ПОЧЕЛА КАМПАЊА „УПОЗНАЈ, НЕ СУДИ!”

Ниш - Кампања „Упознај, не суди!”, чији је циљ подизање свести о проблему дискриминације Рома и подстицање на адекватно реаговање и превенцију, је отпочела панел дискусијом која је одржана у Нишу.

11. децембар 2019.

КАТАЛОГ АЛБАНСКИХ ИМЕНА ЗА БОЉЕ РАЗУМЕВАЊЕ И КОМУНИКАЦИЈУ

Бујановац –  У Бујановцу је представљен каталог најчешћих албанских имена и презимена који ће матичарима омогућити да имена припадника албанске националне мањине уписују у матичне књиге прецизно и тачно. Каталог ће моћи да га користе и друге јавне службе.

6. децембар 2019.

МАЛИ ГРАНТОВИ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПРИСТУПА ИЗБЕГЛИЦА И РАСЕЉЕНИХ ЛИЦА ЗАПОШЉАВАЊУ (РОК: 22. ДЕЦЕМБАР 2019)

Центар за регионализам је расписао конкурс за доделу малих грантова у оквиру пројекта “ПОМОЋ“ – Допринос приступу избеглица и расељених лица правима и могућностима запошљавања”, који финансира Европска Комисија, а реализују чланице Игманске иницијативе.

6. децембар 2019.

ПУШТЕНА У РАД ДОМАЋА АПЛИКАЦИЈА ЗА РАЧУНОВОЂЕ

Бесплатна апликација за мобилне телефоне Бизнис ИНФО, намењена корисницима у области финансија и рачуноводства, је почела са радом, а развијена је у партнерству са Европском банком за обнову и развој (EBRD).

5. децембар 2019.

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ОБУЦИ ЗА ПРАЋЕЊЕ РЕФОРМЕ ПРАВОСУЂА (РОК: 8. ДЕЦЕМБАР 2019. ГОДИНЕ)

Фондација за отворено друштво, Србија и Одбор за људска права Ниш су расписали јавни позив за Обуку за праћење реформе правосуђа.

5. децембар 2019.

ОБУКА У ОБЛАСТИ РОДНО ОДГОВОРНОГ БУЏЕТИРАЊА (РОК: 15. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ)

The Gender Budget Watchdog Network (GBWN) је објавио позив организацијама цивилног друштва да се пријаве за основне и напредне обуке у области родно одговорног буџетирања, које ће бити организоване у оквиру The Gender Budget Watchdog Network (GBWN) пројекта.

4. децембар 2019.

СЛУЖБА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА НА КОНКУРСУ ДОДЕЛИЛА 300 СТИПЕНДИЈА СРЕДЊОШКОЛЦИМА

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа доделила је стипендије за ученике средњих школа из три општине који похађају наставу на подручју Прешева, Бујановца, Медвеђе, Лесковца, Лебана и Врања.

4. децембар 2019.

ИЗ ПРОЈЕКТА „НОРВЕШКА ЗА ВАС" ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПУМПНЕ СТАНИЦЕ У ПРЕШЕВУ 167.000 ЕУР

Прешево - Реконструкција пумпне станице „Жујинце” у Прешеву, који Норвешка финансира са 167.000 евра кроз пројекат „Норвешка за вас - Србија”, допринеће стабилнијем водоснабдевању за 13.000 корисника у овој општини на југу Србије.

4. децембар 2019.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТА АЦТ НАМЕЊНОГ ПОДРШЦИ ЛОКАЛНИХ ОЦД

Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе позивају заинтересоване организације цивилног друштва да присуствују представљању пројекта АЦТ, 17. децембра 2019. године од 10.30 до 15 часова у Кући активизма (Добрачина 55, Београд).

«Претходна страна   Следећа страна»