Архива вести
                   
17. октобар 2019.

ЕУ ПРО ОБЈАВИО ДРУГИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ПРЕДУЗЕТНИЦИМА, МИКРО И МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА (РОК: 10.НОВЕМБАР 2019)

Развојни програм ЕУ ПРО је објавио други јавни позив за подношење предлога пројеката за набавку опреме и увођење услуга за предузетнике, микро и мала предузећа.

17. октобар 2019.

ПРЕКО 300 УЧЕНИКА ОШ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ ТРЧАЛО ЗА ПОМОЋ ДРУГАРИМА

Бујановац – Више од 300 ђака бујановачке Основне школе „Бранко Радичевић“ трчало је на градском стадиону у Бујановцу „Трку за срећније детињство“ како би помогли својим школским друговима који су у лошијој материјалној ситуацији.

16. октобар 2019.

ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА КАЛЕНДАР ЕУ ПРО ПРОГРАМА ЗА 2020. ГОДИНУ „МОЈА ЕВРОПСКА ЗАЈДНИЦА“ (РОК: 15.11.2019)

Уз подршку Европске уније, развојни програм ЕУ ПРО отворио је наградни ликовни конкурс за ученике и ученице средњих школа и гимназија из 99 градова и општина, које укључују и општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, на тему „Моја европска заједница“...

16. октобар 2019.

РАСПИСАН НАГРАДНИ КОНКУРС „ДИГИТАЛНИ ЧАС“У 2019/20120 ГОДИНИ (РОК: 18. ОКТОБАР 2019 ГОДИНЕ)

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је рсаписало наградни конкурс за наставнике основних школа „Дигитални час“у школској 2019/2020. години, чији је циљ подстицање употребе информационих технологија као наставних средстава...

16. октобар 2019.

„САЗНАЈ И РАЗАЗНАЈ“: МЕДИЈСКО ОПИСМЕЊАВАЊЕ БУЈАНОВЧАНА

Бујановац – Прва у низу радионица медијске писмености програма “Сазнај и разазнај”, коју спроводи организација „IREX“ уз подршку Амбасаде САД у Србији, одржана је у Америчком кутку у Бујановцу.

16. октобар 2019.

НАТО ОБУЧАВА СРПСКЕ ВОЈНИКЕ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Група војних стручњака НАТО-а стигла је у Србију где ће у бази Југ код Бујановца спровести последњу фазу процеса обуке Војске Србије, заснованоу на свом модулу за обуку, под називом „Концепт оперативних способности — евалуација и извештавање“, саопштила је Канцеларија НАТО-а за везу у Београду.

15. октобар 2019.

САЊА НАКИЋ ПИПЕ ИСТРЧАЛА 25 КИЛОМЕТАРА У НОВОМ САДУ

Бујановац – Најпознатија бујановачка спортисткиња, дугопругашица Сања Накић, популарна Пипе, остварила је још један резултат вредан пажње истрчавши стазу дугу 25,4 километара у оквиру 27. Новосадског маратона.

15. октобар 2019.

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ У МЕДВЕЂИ ДОБИЛИ 15 МИЛИОНА ОД ОПШТИНЕ

Медвеђа – Уручењем још 100 уговора, окончана је овогодишња подела подстицајних средстава за пољопривреднике у општини Медвеђа, за шта је издвојено 15 милиона динара, 5 милиона више него прошле године, саопштено је из кабинета председника локалне самоуправе.

11. октобар 2019.

У МЕДВЕЂИ НАСТУПИО “АМОРОСО”

Медвеђа – У сали Културног центра општине Медвеђа почела је друга сезона уметничке музике у оквиру пројекта „Уметничка музика на југу – Медвеђа 2019“. Први концерт, од планираних шест до краја године, одржао је камерни оркестар „Аморосо“ из Лесковца. Са оркестром су наступале и солисткиње Биљана и Катарина Миљковић. Извођена су дела барока, класицизма, романтизма...

11. октобар 2019.

ОПШТИНА ОБЕЗБЕДИЛА 2 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЛИЧНЕ АСИСТЕНТЕ У ШКОЛАМА

Бујановац – Персонални асистенти за предшколце и ученике у програму инклузивног образовања (ИОП) у бујановачким основним и средњим школама почеће са радом од 15. октобра, након што је локална самоуправа обезбедила 2 милиона динара за њихово ангажовање.

«Претходна страна   Следећа страна»