Архива вести
                   
19. децембар 2018.

ЖИВОТ МИГРАНАТА У ЦЕНТРИМА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Прешево, Бујановац – Међународни дан миграната свет је дочекао са 258 милиона људи у покрету. Од тога 40 милиона расељено је због сукоба, а сваке године милиони напуштају домове због климатских промена и непогода. У Србији је тренутно у једанаест прихватних и пет азилних центара смештено 4.056 миграната, а 25 одсто су деца.

19. децембар 2018.

ПРЕДСТАВА У ЧАСТ ГВОЗДЕНОГ ПУКА

Медвеђа – Други пешадијски пук „Књаз Михаило", због јунаштва својих војника, назван је Гвозденим пуком. Велики број војника је одликован, а највише носилаца Карађорђеве звезде са мачевима је из медвеђанских села. У част јунацима Гвозденог пука Културни центар у Медвеђи припремио је представу уз помоћ аматерског позоришта Лебана.

19. децембар 2018.

ПРИВРЕДНИЦИ ИЗ МЕДВЕЂЕ ДОБИЛИ НОВЧАНА СРЕДСТВА ЗА ЗАПОЧИЊАЊЕ И УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛА

Медвеђа – Након завршених обука како одржати посао, ефективно радити и који су начини сарадње, привредници из Медвеђе добили су новчана средства за набавку опреме или адаптацију просторија, како би започели нови или унапредили постојећи посао.

17. децембар 2018.

СТАНКОВИЋ ЗА ТВ ПРВА: У ПРЕШЕВУ, БУЈАНОВЦУ И МЕДВЕЂИ МИРНО, БЕЗ ЕУФОРИЈЕ

Београд – Ситуација у општинама на југу Србије је нормална, мирна и није било никакве еуфорије након одлуке Приштине о формирању такозване војске Косова, изјавио је председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић.

14. децембар 2018.

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ У КОПНЕНОЈ ЗОНИ БЕЗБЕДНОСТИ У НАРЕДНА 72 САТА

Бујановац, Прешево – Председник Србије и врховни командант Александар Вучић ће у наредна 72 часа обићи јединице у Копненој зони безбедности и на простору југа Србије.

14. децембар 2018.

ПОЗИВ НА ТРЕНИНГ „ИНСТИТУЦИЈА ОМБУДСМАНА И ПИСАЊЕ ПРИТУЖБИ“У НИШУ

Београд - Иницијатива младих за људска права (YIHR) позва све заинтересоване активисте, представнике медија, студенте политичких и правних наука, као и ширу јавност из Ниша и околних градова, на једнодневни тренинг „Институција Омбудсмана и писање притужби“, који ће се одржати 21. децембра 2018. године у Нишу.

14. децембар 2018.

ПОСЛЕДИЦЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Бујановц, Прешево – У Пчињском округу муницијом са осиромашеним уранијумом, током НАТО бомбардовања, гађане су локације у Врању, Бујановцу и Прешеву. Та места су деконтаминирана, а у извештајима о здравственом стању становништва Врања претходних година пораст броја оболелих од малигних болести није повезиван са зрачењем.

14. децембар 2018.

НАГРАДЕ УЧЕНИЦИМА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ „СВЕТИ САВА“ ЗА СЛАВСКУ ТРПЕЗУ

Бујановац – Ученици бујановачке Средње Стручне Школе „Свети Сава“ вратили су се са освојеним златним медаљама са 23. „Славагастро“ фестивала хране, вина, угоститељства и туризма одржаног у Београду.

14. децембар 2018.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 14.12.2018.

Позивамо вас да у уторак 18. децембра, у 13 часова, у великој сали Дома културе у Бујановцу, Трг Карађорђа Петровића бб, присуствујете обележавању осамнаест година рада Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

13. децембар 2018.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У НАЦИОНАЛНОМ ГОДИШЊЕМ ТАКМИЧЕЊУ ЗА ИЗБОР НАЈБОЉЕ ПРАКСЕ У ПРИМЕНИ ПРИНЦИПА ДОБРЕ УПРАВЕ НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ У 2018. ГОДИНИ

Министарство државне управе и локалне самоуправе и Стална конференција градова и општина - Савез градова и општина Србије (СКГО) упућују јавни позив за избор најбоље праксе у области примене принципа добре управе на локалном нивоу намењен градовима...

«Претходна страна   Следећа страна»