Архива вести
                   
22. октобар 2018.

ПРОГЛАШЕНО ПЕТ ЛИСТА ЗА ИЗБОР ЧЛАНОВА НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА АЛБАНАЦА

Прешево, Бујановац, Медвеђа – Републичка изборна комисија (РИК) прогласила је пет изборних листа за избор члановa Националног савета Албанаца.

22. октобар 2018.

СОЛИДАРНОСТ НА ДЕЛУ: ПАКЕТ ЗА СИРОМАШНОГ ДРУГА

Бујановац – Бујановачко друштво учитеља (БУДУ) је поводом 17. октобра, Светског дана борбе против сиромаштва, реализовало акцију „Пакет за сиромашног друга”. Деца су заједно са својим учитељима и учитељицама сакупили гардеробу и школски прибор, док ће Црвени крст ове пакете доставити деци којој је помоћ најпотребнија.

22. октобар 2018.

ЕВРОПСКА УНИЈА ИЗДВОЈИЛА 1,2 МИЛИОНА ЕВРА ЗА РАЗВОЈ ГЕОГРАФСКИХ ИНФОРМАЦИОНИХ СИСТЕМА

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Развојни програм ЕУ ПРО је објавио јавни позив за подношење предлога пројеката за увођење и развој географских информационих система (ГИС). Позив, за који је Европска унија (ЕУ) издвојила 1,2 милиона евра, је отворен до 30. децембра 2018. године а право учешћа има 99 локалних...

19. октобар 2018.

ОТВОРЕН ЛИКОВНИ КОНКУРС ПРОГРАМА ЕУ ПРО ЗА 2019. ГОДИНУ „СРБИЈА У ЕУ – ЧИМЕ ЋЕМО ОБОГАТИТИ ЕВРОПСКУ УНИЈУ?“

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Развојни програм ЕУ ПРО је, уз подршку Европске уније, отворио наградни ликовни конкурс за ученике и ученице средњих школа и гимназија из 99 градова и општина на тему „Србија у ЕУ – Чиме ћемо обогатити Европску унију?“ како би подстакао младе да препознају и на креативан начин представе оно чиме ће Србија са друштвеног...

18. октобар 2018.

ВЛАДА ЈАПАНА ОБЕЗБЕЂУЈЕ НОВАЦ ЗА РАЗМИНИРАЊЕ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - Влада Јапана ће обезбедити 564.500 евра за финансирање трошкова разминирања на теритирији општине Бујановац, односно у области Туријска брда.

18. октобар 2018.

ПОЧИЊЕ УРБАНИЗАЦИЈА НОВОГ НАСЕЉА У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - Процес израде урбанистичког плана Новог насеља је започео разговором начелника Општинске управе и Одељења за урбанизам са становницима ромског подстандардног насеља.

18. октобар 2018.

У МЕДВЕЂИ ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА НЕМАЧКОМ ОРГАНИЗАЦИЈОМ „ХЕЛП”

Медвеђа - Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић, и „Хелп“- ов менаџер за економски развој, Маша Бубањ, су у Културном центру у Медвеђи уручили 15 уговора о донацији у оквиру пројекта „Подршка социо-економској стабилности у региону Западног Балкана“, који финансира Влада Немачке.

16. октобар 2018.

КОНЦЕРТ КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ У МЕДВЕЂИ

Медвеђа - У Културном центру општине Медвеђа у уторак 16. октобра биће одржан концерт састава “АРС ФУТУРА”  од 19 сати и ово је четврти концерт који се организује у оквиру пројекта „Уметничка музика на југу Медвеђа-сезона 2018“, подржаног од Министарства културе и информисања.

16. октобар 2018.

АСФАЛТИРАНА 2 КИЛОМЕТРА ПУТА, УСКОРО ЈОШ ТОЛИКО

Медвеђа - На путном правцу од Бучуметског пута до Рујковца код Медвеђе асфалтирано је укупно 2.000 метара, док се за осталих 2 километра очекује наставак у наредном периоду.

16. октобар 2018.

ОКРУГЛИ СТО У БУЈАНОВЦУ ПРЕД ИЗБОРЕ ЗА САВЕТЕ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Бујановац – У оквиру пројекта „Ка већој информисаности албанске и бошњачке националне мањине о предстојећим изборима за националне савете националних мањина“, који ЦеСИД спроводи уз финансијску подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе...

«Претходна страна   Следећа страна»