Архива вести
                   
10. април 2017.

ДОМ КУЛТУРЕ У БУЈАНОВЦУ ОРГАНИЗУЈЕ АКЦИЈУ ЗА НАЈЛЕПШЕ УСКРШЊЕ ЈАЈЕ

Бујановац – Дом културе „Вук Караџић“у Бујановцу и ове године ће бити домаћин традиционалних Васкршњих свечаности.

10. април 2017.

РОК ЗА ПРИЈАВУ ЗА БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ ДО 15. АПРИЛА

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Пријављивање за доделу бесплатних уџбеника за наредну школску годину у основним школама траје до 15. априла, а школе имају рок до 25. априла да податке унесу у информациони систем „Доситеј”.

7. април 2017.

ОСНОВНА ШКОЛА „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ”: ИНФОРМИШИ СЕ, РЕЦИ НЕ ДРОГАМА

Бујановац – „Информиши се, реци не дрогама“ назив је предавања о наркоманији које су припадници Полицијске станице Бујановац одржали ученицима шестог и седмог разреда бујановачке Основне школе  „Бранко Радичевић“.

7. април 2017.

ЕПС У БУЈАНОВЦУ ОТКРИО КРАЂУ СТРУЈЕ У ЛОКАЛИМА У ЦЕНТРУ ГРАДА

Бујановац - Горан Николић, директор Електродистрибуције у Врању, изјавио је да су стручњаци Електропривреде Србије (ЕПС) у Бујановцу открили осам нелегалних прикључака на електро-мрежу. Углавном се ради о појединим угоститељским локалима на Карађорђевом тргу.

7. април 2017.

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА И ИЗЛОЖБА ЗА ПОМОЋ ДЕВОЈЧИЦИ ИЗ ТУЛАРА

Медвеђа - У сали Дома културе у Медвеђи, данас од 17 часова, одржаће се хуманитарна приредба предшколске установе „Младост” под слоганом „Дај ми руку велики свете, некада си и ти био дете“. Ово је 14 хуманитарна приредба „Деца за децу“ коју малишани из вртића, заједно са својим васпитачима, организују да би помогли неком детету са територије општине Медвеђа.

6. април 2017.

ШКОЛИЦА ЗА ДЕЦУ МИГРАНТЕ У ПРЕШЕВСКОМ ПРИХВАТНОМ ЦЕНТРУ

Прешево - У Прихватном центру у Прешеву за децу мигранте, узраста од 7 до 15 година, организована је настава неформалног типа. Више међународних организација ради са децом, а предавачи су њихови земљаци. Нема неоправданих часова ни оцењивања, присуство је добровољно, а учионице су пуне.

6. април 2017.

„БИВОДА” НА САЈМУ ПРИВРЕДЕ У МОСТАРУ

Бујановац - Бујановачка „Бивода“ један је од близу хиљаду излагача на двадесетом по реду Сајму привреде, који се од 4. до 8. априла одржава у Мостару. Ненад Зафировић, директор бујановачке фабрике за производњу минералне воде и сокова, каже да на манифестацији присуствују бројне делегације из читавог света...

6. април 2017.

ПРЕВЕДЕНО ПЕТ ЗАКОНА НА АЛБАНСКИ ЈЕЗИК

У складу са препоруком Европске комисије, Служба Кooрдинaциoнoг тeлa је, у консултацији са Канцеларијом за људска и мањинска права обезбедила превод Закона о личној карти,  Закона о уџбеницима, Закон о парничном поступку, Закон о прекршајима и Закона о општем управном поступку.

4. април 2017.

У СУСРЕТ ГЕЈЗЕРСКИМ НОЋИМА НА НИШКОМ САЈМУ ТУРИЗМА

Медвеђа - Специјална болница за рехабилитацију „Гејзер“ у Сијаринској бањи активно је учествовала на 18. Међународном сајму туризма и активног одмора који је од 30. марта до 1. априла одржан у нишкој хали „Чаир“.

4. април 2017.

МИНИСТАР ШАРЧЕВИЋ СЕ САГЛАСИО СА ПОВЕЋАЊЕМ ПЛАТА У ПРОСВЕТИ

Београд - Министар просвете Младен Шарчевић сагласио се са предлогом три репрезентативна синдиката образовања да плате у просвети буде повећане 15 одсто и рекао да ће први део повећања бити у јуну 2017, а други део у четвртом кварталу 2017, саопштили су синдикати.

«Претходна страна   Следећа страна»