Архива вести
                   
17. новембар 2017.

МЕЂУЕТНИЧКА САРАДЊА

Прешево - Грађевинско предузеће „Саба Белча” из Прешева, које је основано пре 26 година, пример је добре међуетничке сарадње и пословања. Предузеће које гради и одржава путеве и које ће ове зиме чистити од снега друмове у Прешеву, Бујановцу и Врању, запошљава и Србе и Албанце. 

17. новембар 2017.

СТЕВАНОВИЋ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: ДОДЕЉУЈЕМО ГРАНТОВЕ, КОНКУРИШИТЕ

Београд - Државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић позвао је предузетнике и власнике микро, малих и средњих предузећа, да се пријаве за програм подршке инвестицијама, у оквиру којег је обезбеђено више од 242,9 милиона динара бесповратних средстава.

16. новембар 2017.

ПУТУЈУЋИ ШКОЛСКИ БИОСКОП „СЛОБОДНА ЗОНА ЈУНИОР" У МЕДВЕЂИ

Медвеђа, Београд - Путујући школски биоскоп „Слободна зона Јуниор” јуче је пошао на прву турнеју по Србији. У оквиру овог пројекта са крос медија изложбом ученичких радова, око 500 средњошколца из 10 места у Србији имаће прилику да учествују у радионицама медијске писмености.

16. новембар 2017.

КОНКУРС ЗА НАЈБОЉИ ДИЗАЈН ИЛИ ЦРТЕЖ НА ТЕМУ АКТИВНОГ ГРАЂАНСКОГ УЧЕШЋА

У оквиру програма „Европа за грађане и грађанке” расписан  је конкурс  за најбољи дизајн и цртеж на тему „Будућност грађанског учешћа у друштвеном и политичком одлучивању”.

15. новембар 2017.

ПРОЈЕКТИ У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ КОЈИ СЕ ФИНАСИРАЈУ СРЕДСТВИМА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

Бујановац – На седници бујановачког Општинског већа је оцењено да је буџет општине Бујановац реализован 97 одсто у досадашњем делу године.

15. новембар 2017.

ЦЕНЕ У БУЈАНОВАЧКОМ ВРТИЋУ ОСТАЈУ ИСТЕ

Бујановац – На седници бујановачког Општинског већа, која је одржана прошлог петка, је одлучено да цена целодневног боравка детета у вртићу предшколске установе (ПУ) „Наша радост“ остаје иста – 2.600 динара месечно.

15. новембар 2017.

EUROFOUND ДОНИРА ОПРЕМУ ХУМАНИТАРНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА

Позивају се хуманитарне организације да постану корисници донација опреме Европске агенције за унапређење услова живота и рада (Eurofound). Ове донације укључују намештај и ИТ опрему.

14. новембар 2017.

БУЈАНОВАЧКИ УЧИТЕЉИ: ПРЕВЕНЦИЈОМ ПРОТИВ НАСИЉА

Бујановац – Трибином о насиљу, која је одржана у Дому културе „Вук Караџић” у Бујановцу, Бујановачко друштво учитеља (БУДУ) је започело реализацију пројекта „Насиље нема оправдања”.

14. новембар 2017.

ИСТРАЖИВАЊЕ: СРЕДЊОШКОЛЦИ ИЗ ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА НАЈВЕЋИ ЕВРО-СКЕПТИЦИ

Лесковац – Најновија истраживања су показала да више од половине средњошколаца из Јабланичког округа сматра да је Европска унија (ЕУ) неправедна према Србима и да у њој мали народи пропадају...

14. новембар 2017.

ЛОКАЛНЕ САМУОПРАВЕ ЋЕ УБУДУЋЕ УТВРЂИВАТИ ЕКОНОМСКУ ЦЕНУ ПРЕДШКОЛСКОГ ПРОГРАМА

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Локалне самуоправе ће убудуће утврђивати економску цену предшколског програма и висину свог учешћа у трошковима, и то у распону до 80 одсто од економске цене по детету, утврђено је изменама Закона о предшколском васпитању и образовању које је усвојила Скупштина Републике Србије.

«Претходна страна   Следећа страна»