Архива вести
                   
11. април 2016.

СМОТРА РЕЦИТАТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

Лесковац – Окружна смотра рецитатора „Песниче народа мог“ одржана је  у Лесковачком културном центру, а на њој је учествовало 100 деце из Лесковца, Бојника, Вучја, Власотинца, Печењевца, Медвеђе и Лебана.

11. април 2016.

ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ И ОВЕ ГОДИНЕ БЕСПЛАТНА БАЊА

У наредних десетак дана Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање расписаће конкурс за бесплатну рехабилитацију најстаријих у 24 српске бање. Основни услов за учешће на конкурсу је пензија до 23.500 динара.

8. април 2016.

70 ГОДИНА ОБРАЗОВАЊА УЧИТЕЉА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Врање - Педагошки факултет у Врању Универзитета у Нишу јуче је обележио Дан факултета и 70 година од почетка образовања учитеља на југу Србије.

8. април 2016.

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА “ЗЕЛЕНЕ ИДЕЈЕ”

Јуче је отворен конкурс Националног форума за зелене идеје, који четврту годину заредом организује Траг фондација у партнерству са Фондом браће Рокфелер (РБФ) и Ерсте Банком. Конкурс је покренут са идејом да препозна и пружи подршку иновативним пројектима заснованим на принципима одрживог развоја који могу да остваре значајан друштвени...

7. април 2016.

„ТВОЈА ИДЕЈА, НАША ПОДРШКА“ – КАКО ДА МЛАДИ ПОКРЕНУ СВОЈ БИЗНИС

Информативни дани о процесу доделе бесповратних средстава младима за покретање бизниса под називом „Твоја идеја, наша подршка“ у организацији Европског Прогреса биће одржани у периоду од 8. до 25. априла 2016. године у Бујановцу, Врању, Лесковцу, Нишу, Новом Пазару, Пријепољу и Ивањици.

7. април 2016.

ЛОКАЛНА САМОУПРАВА МЕДВЕЂЕ ПОМАЖЕ ОРГАНИЗАЦИЈУ МАТУРСКЕ ВЕЧЕРИ

Медвеђа – Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, је заједно са Бојаном Станковићем, општинским просветним инспектором, примио у свом кабинету представнике матураната средње техничке школе “Никола Тесла” у Медвеђи.

6. април 2016.

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ИЗМИРЕЊЕ РАЧУНА ЗА СТРУЈУ

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Вршилац дужности генералног директора Електропривреде Србије Милорад Грчић изјавио је да ће гужве на шалтерима убудуће бити мање, јер је рок за остварење попуста од пет одсто за измирење рачуна за електричну енергију продужен до 28. у месецу.

6. април 2016.

ПРОЈЕКАТ МАЊИНСКИХ ЛИДЕРА НА ЈУГУ СРБИЈЕ И У САНЏАКУ

Млади Албанци и Бошњаци, њих 16, били су у прилици да се последњих шест месеци друже, размењују ставове и указују на проблеме у својим заједницама у оквиру пројекта „Нове генерације младих у новим изазовима - мањински лидери на југу Србије и у Санџаку ".

6. април 2016.

ИНДИЈСКИ ФИЛМОВИ ЗА СВЕТСКИ ДАН РОМА

Бујановац, Врање – Поводом 8. априла, Светског дана Рома, јуче је у Врању почео Фестивал индијског фима. Према речима Алтене Асановић, из Ромске канцеларије, фестивал организује град Врање у сарадњи са Националним саветом ромске националне мањине Србије и Канцеларијом за заштиту и остваривање личних и колективних права Ромске националне мањине града Врања.

6. април 2016.

ЕУ КОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ ФОТОГРАФИЈУ

Београд - „Где видим ЕУ у Србији“ је фото такмичење за све грађане Србије, па и општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, које у оквиру кампање „Србија и ЕУ: 15 година партнерства” организују ЕУ инфо центар и Делегација ЕУ у Србији.

«Претходна страна   Следећа страна»