Архива вести
                   
8. фебруар 2016.

ВУЛИН: ТРЕНУТНО У СРБИЈИ ОД 1.000 ДО 1.500 МИГРАНАТА

Београд – „Тренутно у Србији нема више од 1.000 до 1.500 људи у кретању од Прешева до Шида“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

8. фебруар 2016.

РАСТЕРЕЋЕЊЕ ГРАЂАНА И ПРИВРЕДНИКА

Извод из матичне књиге рођених, уверење о држављанству и многа друга документа која су у поседу државе, а грађани су раније морали сами да их прибављају како би остваривали своја права, Законом о општем управном поступку постепено ће отићи у историју.

5. фебруар 2016.

„ЛАСТА" ПРЕВОЗИ ИЗБЕГЛИЦЕ ИЗ ПРЕШЕВА

Прешево – „Закључком који је донела Влада Србије и споразумом који је потписан са републичким Комесаријатом за избеглице, предузеће „Ласта" је постало једини овлашћени превозник избеглица са Блиског истока које се након уласка у Србију из Македоније региструју у Прихватном центру у Прешеву“...

5. фебруар 2016.

У МЕДВЕЂИ ОДРЖАНА ЗИМСКА ШКОЛА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОЂАЧА

Медвеђа - У сали Скупштине општине Медвеђа јуче је одржана зимска школа пољопривредних произвођача, коју је организовала пољопривредно – саветодавна стручна служба Лесковца.

5. фебруар 2016.

ПРЕДСТАВНИЦИ ПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ ОЕБС У ПРЕШЕВУ ЗБОГ МИГРАНАТА

Прешево - Председавајућа Комитета за демократију, људска права и хуманитарна питања парламентарне Скупштине ОЕБС Изабел Сантос је приликом посете Прешеву  изјавила да су званичници Србије „урадили изванредан посао вредан поштовања“.

4. фебруар 2016.

ОБЈАВЉЕН КАЛЕНДАР КОНКУРСА ЗА 2016. ГОДИНУ

Београд - Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом обавештава јавност да је објавила Календар конкурса за финансирање пројеката и програма удружења и других организација цивилног друштва из средстава буџета Републике Србије у 2016. години.

3. фебруар 2016.

СКУП О ТРГОВИНИ ЉУДИМА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Врање - НВО „Нексус” и град Врање организовали су јуче у Врању скуп о спречавању трговине људима, на коме су присустовали представници полиције, локалних самоуправа, центара за социјални рад и невладиног сектора.

3. фебруар 2016.

ПОЗИВ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА ЗА ОБУКУ У ОБЛАСТИ СТРАТЕШКОГ ПЛАНИРАЊА

ТАЦСО Ресурсни центар Грађанских иницијатива (ТАЦСО РЦ ГИ), уз подршку ТАЦСО канцеларије у Србији, покреће Програм обуке нове генерације тренера за процес стратешког планирања у организацијама цивилног друштва.

1. фебруар 2016.

ВУЛИН У ПРЕШЕВУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА "MERCY CORPS"

Прешево - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и представници међународне хуманитарне организације „Mercy Corps-a" обићи ће данас Прихватни центар за мигранте у Прешеву, где ће почети подела 1.600 Master Card платних картица мигрантима.

1. фебруар 2016.

АРСИЋ ОБИШАО ВУЈОВИЋЕ У ВЕЛИКОЈ БРАИНИ

Медвеђа - Председник општине Медвеђа  Небојша Арсић обишао  је Драгана Вујовића из Велике Брајине, села уз администраривну линију са Косовом, коме је  кућа  пре двадесетак дана изгорела до темеља.

«Претходна страна   Следећа страна»