Архива вести
                   
26. децембар 2016.

УСВОЈЕН ПРОГРАМ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ СРБИЈА-МАКЕДОНИЈА

Београд - Европска комисија (ЕК) усвојила је данас нови Програм прекограничне сарадње Србија-Македонија, чије је финансирање у висини од 3,5 милиона евра обезбеђено кроз претприступни фонд Европске уније (ИПА фонд) за период 2016-2020, а програм кофинансирају земље учеснице.

23. децембар 2016.

У БУЈАНОВАЧКУ БАЊУ СА ВАУЧЕРИМА МИНИСТАРСТВА

Бујановац – Специјална болница за рехабилитацију у Бујановачкој Бањи одазваће се јавном позиву Министарства трговине, туризма и телекомуникација  и  пријавиће се за реализацију шеме доделе ваучера за подстицање развоја домаћег туризма, рекао је др Стојанча Савов, директор овог бањског лечилишта.

23. децембар 2016.

ПРОГРАМ УНДП У СРБИЈИ И ВЛАДА ЈАПАНА ПОМАЖУ ПРЕШЕВУ ДА УНАПРЕДИ ВОДОСНАБДЕВАЊЕ И КОМУНАЛНЕ УСЛУГЕ

Прешево - Представници амбасаде Јапана и Програма УНДП у Србији предали су председнику општине Прешево Шћиприму Арифију техничку документацију која ће омогућити грађанима те општине побољшано водоснабдевање и квалитетније комуналне услуге.

22. децембар 2016.

МАРКО ЧАДЕЖ СА ПРИВРЕДНИЦИМА У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж састао се у Бујановцу са представницима локалних самоуправа и компанија из Бујановца и Прешева и разговарао са њима о производним и извозним плановима, као и о услугама и подршци Привредне коморе развоју економије у јужној Србији.

22. децембар 2016.

НОВИ ТРГ И ФОНТАНА У ЦЕНТРУ МЕДВЕЂЕ

Медвеђа – У оквиру обнове и реконструкције центра Медвеђе, уређује се трг испред Дома културе кога ће красити раскошна фонтана.

22. децембар 2016.

ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ КУПУЈЕ КОНТЕЈНЕРЕ И КАМИОН ЧИСТИЛИЦУ

Бујановац – Локална самоуправа у Бујановцу посветиће више пажње стварању услова за комунално уређење и градску чистоћу, најавио је председник општине Бујановац Шаип Камбери.

22. децембар 2016.

У МЕДВЕЂИ ОСНОВАНО УДРУЖЕЊЕ „СРЦЕ ЗА ДЕЦУ“

Медвеђа - У Медвеђи је одржана седница у вези са оснивањем Удружења „Срце за децу”.  Удружење је основано је са циљем унапређења положаја деце и омладине са сметњама у физичком и интелектуалном развоју, као и пружања стручне подршке родитељима и члановима породица.

19. децембар 2016.

ЗА ОПШТИНЕ ПОГОЂЕНЕ МИГРАНТСКОМ КРИЗОМ - 5,4 МИЛИОНА ЕВРА

Прешево - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Алексанадар Вулин и председници 14 градова и општина погођених мигрантском кризом, потписали су у Прешеву споразум о сарадњи.

19. децембар 2016.

ПОЧИЊЕ КОНКУРС ЗА НАЈБОЉИ МЕДИЈСКИ ПРИЛОГ О УТИЦАЈУ ЕВРОИНТЕГРАЦИЈА НА ЖИВОТ СТАНОВНИШТВА НА ЈУГОИСТОКУ И ЈУГОЗАПАДУ СРБИЈЕ

Београд - Развојни програм Европски Прогрес, у сарадњи са Делегацијом Европске уније у Републици Србији и Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије, расписао је конкурс за најбољи медијски извештај локалних и регионалних медија на тему европских интерграција и утицају на свакодневни живот становништва на југоистоку и југозападу земље.

19. децембар 2016.

ОПШТИНА ФИНАНСИРА ПРИПРАВНИЧКУ ПРАКСУ ЗА 64 ОСОБЕ

Бујановац - Мултиетничка локална самоуправа у Бујановцу ће са 3,3 милиона буџетског новца финансирати стручну обуку 64 младих са вишом стручном спремом и факултетском дипломом.

«Претходна страна   Следећа страна»