Архива вести
                   
11. јун 2015.

ПРЕДСТАВЉЕНЕ МОГУЋНОСТИ ЗА УНАПРЕЂИВАЊЕ НАСТАВЕ СРПСКОГ КАО НЕМАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Педагошки завод Војводине били су домаћини представницима Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, те представницима локалних самоуправа и просветних радника из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа. Сусрет је одржан 28. маја 2015. године у згради Скупштине АП Војводине, у оквиру пројекта „Примена препорука за унапређивање наставе и учења Српског као нематерњег језика у основним школама у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи”.

9. јун 2015.

Допуњена листа кандидата из општине Бујановац који су испунили формалне услове на конкурсу Службе Координационог тела за доделу стипендија за упис на студије на Универзитету у Новом Саду и Београду 2015/2016

Конкурсна Комисија Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, за доделу стипендија за упис на студије на факултетима Универзитета у Новом Саду и Универзитету у Београду, Филолошки факултет – Kатедра за албанологију, додатном провером испуњености формалних услова конкурса за кандидате из општине Бујановац који су поднели пријаву, сачинила је допуњену листу кандидата који су испунили формалне услове конкурса за доделу стипендија за упис на студије на Универзитету у Новом Саду и Београду.

5. јун 2015.

УХАПШЕНО 13 ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЉУДИ

Врање, Прешево - Полиција у Врању задржала је у притвору до 48 сати 13 особа због сумње да су организовале превоз илегалних миграната, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

5. јун 2015.

БЕСПАРИЦА И НЕЗАПОСЛЕНОСТ У ПРЕШЕВУ, БУЈАНОВЦУ И МЕДВЕЂИ

Прешево, Бујановац и Медвеђа - У општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа данас се живи као и у већини места на југу централне Србије - тешко, без новца и запослења. Највише запослених је у државним органима и локалној самоуправи.

5. јун 2015.

ШАХИСТИ „ГОРЊЕ ЈАБЛАНИЦЕ“ НАЈБОЉИ У РЕГИОНУ

Медвеђа – После освајања победничког пехара на такмичењу у Јабланичком округу, шахисти Клуба „Горња Јабланица“ забележили су упсех и на завршном делу купа Централне Србије у Врњачкој Бањи, где су освојили 10. место у мечевима са прволигашким и друголигашким тимовима.

5. јун 2015.

ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА СЕ САСТАО СА ЗАШТИТНИКОМ ГРАЂАНА

Бујановац – Заштитник грађана Саша Јанковић, који се са сарадницима налази у дводневној посети Прешеву и Бујановцу, данас се у просторијама Координационог тела у Бујановцу састао са председником Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зораном Станковићем.

1. јун 2015.

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ, ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ ПОСЕТИО ПЧИЊСКИ ОКРУГ

Председник Републике Србије, Томислав Николић у оквиру посете Пчињском округу, одржао је у Врању састанак коме су присутвовали председник Координационог тела, Зоран Станковић, начелник Пчињског округа Славиша Булатовић, градоначелник Врања, Зоран Антић, народни посланици и председници општина.

«Претходна страна