Архива вести
                   
21. април 2015.

НАЈБОЉЕ МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ ИЗ ПЧИЊСКОГ ОКРУГА

Врање - Поводом Дана медицинских сестара, који се обележава 12. маја, Удружење здравствених радника Пчињског округа доделило је  здравственим радницима из Пчињског округа  признања у виду сребрног знака. Додела признања је ове године организована нешто раније  у Скупштини града Врања.  

21. април 2015.

ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СТРАДАЊА ВОЈНИКА У СЕЛУ РЕЉАН

Прешево – У селу Рељан, надомак Прешева, обележена је годишњица погибије седам војника и старешина, припадника 78. моторизоване бригаде који су настрадали у НАТО бомбардовању 1999. године.

21. април 2015.

НА БЕСПЛАТАН ОДМОР САМО УЗ ЛЕКАРСКЕ НАЛАЗЕ

Београд - На бесплатан одмор у 24 српске бање преко ПИО фонда могу да иду само они који имају лекарске налазе за лечилишта која су им локацијски најближа.

21. април 2015.

УСКОРО СТЕЧАЈ КАО ЛЕК ЗА ПОСЛОВНО ОЖИВЉАВАЊЕ ПРЕДУЗЕЋА

Београд - „Влада Србије планира нова законска решења о стечају, којима би се створили услови да стечај буде лек за пословно оживљавање предузећа“, изјавио је министар привреде Србије Жељко Сертић.

20. април 2015.

СТАНКОВИЋ И ФРAНКЕН О ПИТАЊУ ИМИГРАНАТА

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа,  састао се данас са Теом Франкеном, државним секретаром за азил и миграције Владе Краљевине Белгије. У сусрету који је трајао око једног сата разговарало се о питањима имиграната и констатовано је да је број имиграната са југа Србије који су тражили политички азил у земљама западне Европе значајно опао у 2014. години.

17. април 2015.

ТРИ И ПО МИЛИОНА ЕВРА ЗА ИНФРАСТРУКТУРНЕ ПРОЈЕКТЕ НА ЈУГОИСТОКУ И ЈУГОЗАПАДУ СРБИЈЕ

У току је позив за подношење сажетих предлога пројеката локалне инфраструктуре у 34 општине на југоистоку и југозападу Србије, које укључују и општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, а за које је Европска унија издвојила 3,5 милиона евра. Селекција и уговарање пројеката ће бити обављена преко Сектора за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније при Министарству финансија Владе Републике Србије (ЦФЦУ), а у оквиру програма Европски ПРОГРЕС. Позив је отворен до 28. априла 2015. године.

17. април 2015.

ЗАПЛЕЊЕНО ВИШЕ ОД ЧЕТИРИ КИЛОГРАМА ХЕРОИНА

Прешево - На граничном прелазу Прешево спречен је покушај кријумчарења преко четири килограма хероина, саопштила је Управа царина.

16. април 2015.

МИНИСТАРКА ПОЉОПРИВРЕДЕ СА ПРИВРЕДНИЦИМА ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ

Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић разговарали су јуче са привредницима и представницима општина Прешево, Бујановац и Медвеђа о поновном покретању производње у некадашњој кланици „Југокоп", раду ветеринарске инспекције и пласману дувана из тог краја.

15. април 2015.

ПРИВРЕМЕНЕ МЕРЕ У МЕДВЕЂИ

Mедвеђа – У Медвеђи ни после петог одлагања није одржана дведесет и пета седница Скупштине општине, чиме су се стекли услови за њено распуштање и увођење привремених мера. 

15. април 2015.

ВИШЕ ДЕВИЗНИХ ПРЕКРШАЈА ТОКОМ УСКРШЊИХ ПРАЗНИКА

Прешево – Цариници на граничном прелазу Прешево су током ускршњих празника свакодневно проналазили девизе, па су тако за четири дана открили чак четири таква случаја, саопштила је Управа царина.

«Претходна страна   Следећа страна»